Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Így dolgozunk mi - Egyre népszerűbb a részmunkaidő

Miközben az Európai Unió régi tagállamaiban a foglalkoztatottak 18 százaléka részmunkaidőben dolgozik, Magyarországon ez az arány mindössze 2,7 százalék - írja a Világgazdaság az OECD felmérése alapján.
Vagyis az EU-ban hiába egyre népszerűbb ez a fajta foglalkoztatás a kelet- és közép-európai államokra inkább ennek az ellenkezője jellemző. Az EU-hoz 2004-ben csatlakozott kelet európai OECD tagállamok között csak Szlovákiában alacsonyabb a részmunkaidőben dolgozók aránya (2,5 százalék), mint Magyarországon.

A csehországi munkavállalók 3,3, míg a lengyelek 10,8 százaléka dolgozik rövidebb munkaidőben - írja a lap. Hollandiában ugyanakkor a munkavállalók több mint egyharmada, míg a nők háromnegyede részmunkaidőben dolgozik.

Olvasóink írták

  • 2. tricse 2008. május 22. 11:46
    „robin drága fenomenális a szójáték! és akkor jöjjön a kapinizmuszárási pánik:)”
  • 1. Robin Hood 2008. május 22. 08:53
    „Szerintem az az egyre népszerűbb, hogy a munkáltató a 12-16 órás munka ledolgoztatása mellett már nem jelent be 8 órára sem, mert megteheti...és ha csak 4 órára jelent be, akkor többet tud csalni a járulékokon.
    Szegény munkavállaló pedig most örül a kicsit több zsebes pénznek, de majd a nyugdíjas évei kemények lesznek. Természetesen tudom, hogy a kényszer viszi bele a cinkosságba.
    Magyarországon KAPINIZMUS van, kapitalista kizsákmányolás kommunista irányítás...mindkét rendszerből sikerült a negatívumokat átmenteni a gazdaságunkba, jogrendszerünkbe.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány Ferenc Párizsban találkozik Nicolas Sarkozy-vel

Második alkalommal találkozik egymással hivatalos kétoldalú találkozón Gyurcsány Ferenc magyar miniszterelnök és Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök csütörtökön Párizsban. Tovább olvasom