Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

IKSZ: a Jobbik kérjen bocsánatot!

Megnyugtatónak tartják, hogy olyan, az európai uniós elvárásokkal sem ellentétes törvényt fogadtak el, amely "talpalatnyi földet sem enged át a külföldi spekulánsoknak".
Bocsánatkérésre szólítja fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a Jobbikot a földtörvény elfogadásakor tanúsított, az Országgyűlés tekintélyét romboló viselkedése és a Fidesz-KDNP kétharmados többségét megszavazók "megbélyegzése" miatt.

Gaal Gergely kereszténydemokrata országgyűlési képviselő, a szervezet ügyvezető elnöke és Hollik István alelnök az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: megnyugtatónak tartják, hogy olyan, az európai uniós elvárásokkal sem ellentétes törvényt fogadtak el, amely "talpalatnyi földet sem enged át a külföldi spekulánsoknak", sőt, a zsebszerződésekkel kezükre jutott birtokokat is visszaveszi. Az elfogadott jogszabály véget vet annak az időszaknak, amikor szinte ingyen adtak bérbe állami földeket "a zöldbáróknak" - írták.

A földtörvény és a Földet a gazdáknak program - amelynek keretében az év végéig 200 ezer hektárnyi földhaszonbérletet hirdetnek meg - biztosítja a magyar gazdálkodók és a magyar föld védelmét, előnyben részesíti a helyben lakó gazdákat és a családi gazdaságokat, új lehetőségeket teremtve ezzel a fiatal magyar földműveseknek is - mutattak rá.

Mint írták, a törvény megszavazásakor azonban a parlamentben úgy tűnt, hogy "az egyik ellenzéki párt az általa a nemzet templomának nevezett épületet összetévesztette a B-középpel". Meggyőződésük, hogy a magyar választók józan többsége elutasítja "a politikai lármázás és botránykeltés" különböző formáit, amelyet "az ellenzék pártjai egymással versengve minden oldalon alkalmaznak".

A magyar Országgyűlés és a politika tekintélyét ilyen mértékben romboló, a szabályokat és hagyományokat "mindenben felrúgó" viselkedés után "különösen groteszk" szabálytalanságra hivatkozni, és a szankciók miatt méltatlankodni - rögzítették.

Kiemelték: azok a jó érzésű magyar emberek, akik eddig talán szimpatizáltak a radikális párttal, most világosan láthatták, három év után sem tudták elsajátítani, hogyan kell viselkedni az Országgyűlésben; számukra a "radikalizmus valójában öncélú hőbörgést jelent".

Azt írták, kereszténydemokrataként hiszik, hogy a jövő Magyarországa csakis a demokratikus szabályok betartása, a politikai párbeszéd kulturált normáinak tiszteletben tartása mellett képzelhető el.

A Jobbik képviselői a földtörvény pénteki zárószavazása előtt megzavarták az Országgyűlés ülését: felvonultak az elnöki emelvényre egy nagyméretű, A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás! feliratú molinóval, majd a levezető elnök felszólítására sem hagyták el az emelvényt. A jobbikosok az ezután elrendelt szünet alatt sem mentek le a pulpitusról, így a földtörvényt végül a levezető elnök kezdeményezésére nem név szerint, hanem nyomógombos szavazással fogadták el.

Olvasóink írták

 • 3. Qllancs 2013. június 25. 12:28
  „Ők legalább tökös legények !Minden jó érzésű képviselő oda állhatott volna közéjük !”
 • 2. pachakuti 2013. június 25. 09:29
  „Ha maga a KDNP önállóan statisztikailag mérhetetlen választói támogatással rendelkezik, elgondolkodtató, hogy milyen társadalmi támogatás áll az ifjúsági(?) fiókszervezete mögött?
  Persze ennek ellenére joguk van felszólítgatni.”
 • 1. zero 2013. június 25. 09:18
  „Kérjenek bocsánatot hogy kiállnak a magyar föld megvédése mellet .”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem készül statisztika a hit- és erkölcstan oktatásról

A fenntartó nem névsorokat kap az iskolától, sőt az adatszolgáltatásnak az sem célja, hogy… Tovább olvasom