Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella 0°C | 5°C Még több cikk.

Illegális építkezés a Szemlő-hegyi-barlangnál

Természetvédelmi őrök razziáztak péntek délután a Szemlő-hegyi-barlangnál, ahol március óta zajlik egy engedély nélküli építkezés. A földmunkák közben beszakították a barlang egyik bejáratát is, de a lyukat a tulajdonos visszabetonozta. A szakemberek attól tartanak, hogy a gyógybarlang klímája végleg tönkremehet.
Természetvédelmi őrök vizsgálódtak azon a telken, ahol engedély nélkül kezdtek építkezni. A munkások már elmentek a razzia előtt, de a szakemberek szerint még pénteken is dolgoztak a területen. A munkálatokra márciusban figyeltek fel a Szemlő-hegyi-barlang munkatársai, amikor az egyik járatban hatalmas robajt hallottak. Akkor derült ki, hogy az építkezésre nincs engedély. A beruházó azonban tovább folytatta a munkát.

A földmunkák miatt beszakadt a Szemlő-hegyi-barlang egyik bejárata. A szakemberek attól tartanak, hogy emiatt megsérülhet a gyógybarlang klímája, ami visszafordíthatatlan károkat okozhat. Az építtető a lyukat lebetonozta, majd egy földkupaccal próbálta eltüntetni. Most a barlangászok tárják fel a bejáratokat.

A szakemberek szerint ha tovább folytatják az építkezést, a Szemlő-hegyi-barlang akár életveszélyessé is válhat. A beruházót természetkárosítás miatt feljelentettték. Ha bűnösnek találják, akár börtönbüntetést is kaphat. Az építtető cég tulajdonosa nem akart nyilatkozni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szalmaégető erőmű ellen tiltakoznak Medgyesegyházán

Nem akarnak szalmaégetésű erőművet Medgyesegyházán. A Békés megyei faluban ugyanaz a cég építene… Tovább olvasom