Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Illegális szeméttel foglakoznak a volt olajszőkítők?

Egymás után tárja fel az illegális szemétlerekóhelyeket a rendőrség Bács-Kiskun megyében. Az ügynek már egy gyanúsítottja is van. Az illegális hulladéklerakással kapcsolatban az egykori olajszőkítési ügyek egyik szereplőjének neve is felmerült.
Mind több Bács-Kiskun megyei településen bukkannak illegálian lerakott bálás szemétre. A préselt szemétbálákat régi telephelyeken, tanyákon és elhagyott ingatlanokon pakolták le feltehetően osztrák kamionokból. A szakértők szerint a lerakott szemét környezetre nem veszélyes, közönséges kommunális hulladék.

Az ügy tavaly év végén Kiskunmajsán pattant ki, ahol egy névtelen feljelentés nyomán fedeztek fel a volt szovjet laktanyában az egyik hangárban 150-200 tonna - 8-10 kamionnyi - szemetet. Az önkormányzat feljelentése alapján a hulladékgazdálkodás szabályainak megsértése miatt indított nyomozást a rendőrség.

Soltvadkert, Tázlár, Kunbaja térségében, jórészt elhagyott ingatlanokon szintén találtak illegális importszemetet. A tanyák között volt olyan is, ahol valamikor olajat szőkítettek.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem erősítette az információt, hogy az illegális szemétlerakók szervezése olyan személyhez köthető, akinek a neve Nógrádi Zsoltnak az olajszőkítést leleplező parlamenti vizsgálóbizottság előtt tett vallomásában is szerepelt.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes ugyanakkor elmondta a lapnak, hogy eddig egyetlen gyanúsítottja van az ügynek. Ő egy helyi vállalkozó, aki a kiskunmajsai laktanyában bérelte a szeméttel teli hangárt.

Azt azonban senki nem tudja, hogy mennyi pénzt kaptak a szeméttel elárasztott ingatlanok tulajdonosai, vagy hogy miért éri meg külföldről közönséges háztartási hulladékot idehordani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polónium

Két hete még szinte senki sem hallott a polóniumról, de Alekszandr Litvinyenko (képünkön) orosz… Tovább olvasom