Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Illegális vérvétel egy pécsi iskolában

Pénteken kereste meg a Pécsi Újság.hu-t egy olvasó azt állítva, hogy bűncselekmény gyanús eset történt a Bánki Donát úti iskolánál a csütörtök délutáni testnevelésóra előtt. Az iskola igazgatónője is tud az esetről és vizsgálatot rendelt el.
Az olvasó, aki egyelőre nevének elhallgatását kérte, az eset kapcsán érintett diákok egyikének nagyszülője. Mint mondta, a csütörtök délután négy órakor kezdődő testnevelés óra előtt érkezett a tanulók közé egy magát orvosnak kiadó férfi. Találomra kiválasztott nyolc-tíz gyermeket, elhívta őket a "kistanáriba" és a karjukból vért vett.

A nagyapa szerint hasonló esetekben nemcsak a felügyelő tanárt és az intézmény igazgatóját, hanem a szülőket is értesíteni kellene és a jogszabályok szerint utóbbiak hozzájárulását is ki kellene kérni. Mint mondta, egyelőre nem tudni, ki a titokzatos férfi, aki egyébként a vér levétele után azonnal elhagyta a helyszínt.

Dr. Jelenszkyné Fábián Ildikó, a Mecsekaljai Iskola Bánki Donát Úti Általános Iskolája igazgatója lapunknak megerősítette, valóban megtörtént az eset, de egyelőre nem kívánt nyilatkozni a továbbiakról, hétfőig türelmet kért. Mint mondta, neki is tisztán kell látnia a körülményeket, mielőtt bárkit meggyanúsítana bármivel.

Murai Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese azt mondta a Pécsi Újság.hu-nak, hogy a történtekről egyelőre nem kaptak bejelentést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szili: vidéktörvény kell - Orbán: földet, vizet nem adunk el

Vidéktörvényre van szükség, ami az elvárt körülményeket biztosítaná a tanyavilágban - mondta Szili… Tovább olvasom