Délmagyar logó

2018. 12. 15. szombat - Valér -1°C | 1°C Még több cikk.

Indul a karácsonyi versengés

Egyre korábban kezdődik a karácsonyi vásár, a kereskedők versenyfutása a vevőkért.
Egyre korábban kezdődik a karácsonyi vásár, a kereskedők versenyfutása a vevőkért: idén már Mindenszentek, Halottak napja előtt. Kis túlzással azt mondhatjuk, nemsokára húsvétkor lehet majd először szaloncukrot kapni...

Hat éve október 20–25-e körül kezdődik náluk a karácsonyi vásár, mondja az egyik győri, városszéli nagyáruház igazgatóhelyettese kérdésünkre: nem korai még? Az áruházban külön részleget rendeztek be a karácsonyi dekorációs cikkeknek, egyik akciójuk, amiben már „szokásos" ajándékozási cikkek is szerepeltek, november 25-ig tart, s a december végig „akciós" lesz.

Nehéz megmondani, válaszolja kérdésünkre a szakember, hogy idén mi lesz az ajándékozási sláger. Rizikó tehát a kereskedőnek, miből készüljön fel jobban, bár persze a piackutatások sok mindent jelezhetnek.
Egyébként nem ez az áruház kezdte legkorábban: volt, ahol már szeptemberben karácsonyi termékeket kínáltak...

Tény, hogy nagy a konkurencia, mindenki igyekszik megelőzni a versenytársat. Mivel sem az áruválasztékban, sem az árakban összességében nincs nagy eltérés, a „ki korán kel" elve érvényesül.
A megkérdezett kereskedők ebben kivétel nélkül egyetértenek. Abban is, hogy heteken belül nemcsak az ünnepi dekorációk fognak elszaporodni, hanem a legkülönfélébb akciók is. Hogy miféle termékekből, azt érthetően nem mondja el senki időnap előtt.

Halljuk, hogy főként műszaki cikkekből lesz számos újdonság. A technika szinte hónapról hónapra produkál valami meglepetést.
Úgy „jósolják", a már hagyományos ajándéknak számító mobiltelefonok mellett megnő a kereslet a már elfogadható árú DVD-készülékek és házimozirendszerek iránt.

De az sem túl meglepő ma már, ha valaki milliós értékű plazmatévét akar az ünnepen a falra akasztani a fenyőfa mellé...
Valaki elárulja még a korai készülődésről: bekalkulálják azt is, hogy a nyugdíjasok mostanában kapják meg tizenharmadik havi nyugdíjuk második felét, s feltehetően ezt a „soron kívüli pénzt" ajándékozásra szánják. Ez a korosztály nem szereti az utolsó napokra hagyni a vásárlást.

A már hagyományos győri téli vásár és fesztivál idén november 26-tól karácsonyi tart. A megyeháza, a városháza előtt, a Baross úton és a Széchenyi téren összesen 90 faházban kínálják majd portékáikat az árusok. A nyitás napján kapcsolják be a város díszvilágítását. Idén is lesz betlehemes a városháza előtt, a Széchenyi téren pedig számos attrakció szolgálja az ünnepi hangulatot. Például egy eredeti stílusú körhinta, egy mini óriáskerék, állatsimogató és számos szabadtéri szórakoztató program.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NYERJEN A HÍRLEVÉLLEL - MINDEN HÉTEN!

Partnerünk a Tovább olvasom