Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Indul a Virágos Magyarországért verseny

Az adott település főterének rendezettsége, növényekkel való díszítése, az épített környezettel megvalósuló harmóniája a Virágos Magyarországért verseny idei témája.
A tizenhetedik alkalommal meghirdetett versengésre május 15-ig jelentkezhetnek az önkormányzatok a www.viragosmagyarorszag.hu oldalon - tájékoztatott Prutkay János, a Virágos Magyarországért Szervező Bizottságának elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Minden évben a legjobban szereplő város és falu képviselheti Magyarországot az Európai Virágos Városok és Falvak versenyében (Entente Florale Europe), 2010-ben a tavalyi győztesek, Sopron és Lipót - közölte a Virágos Magyarországért versengés fővédnöke, aki egyben Magyarország képviselője a 12 európai országot átfogó Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságban, amely az európai virágos versenyt szervezi már 1975 óta.

Kunczené Fellegi Katalin elmondta: az elmúlt két évtized alatt negyven magyar település vett részt az európai versenyen 5 arany, 15 ezüst, 10 bronz és 10 európai érmet nyerve. Aranyérmet egyebek mellett Siófok, Kaposvár és Eger szerzett. A nemzetközi zsűri július elején keresi fel a magyar pályázókat, az eredményhirdetés pedig szeptemberben lesz.

A magyar verseny szervezéséhez a Magyar Turizmus Rt. biztosítja a működési hátteret. Az 1994 óta működő "mozgalom" célja szebbé, virágosabbá, a turisták számára vonzóbbá tenni a településeket - mondta Róna Iván vezérigazgató.

A Virágos Magyarországért versenynek fontos nemzetközi vonatkozása is van, 1990-ben a térség országai közül Magyarország elsőként léphetett be a brüsszeli székhelyű Európai Virágosítási és Tájépítészeti Társaságba - fogalmazott Kovács Miklós, az Önkormányzati Minisztérium turisztikai szakállamtitkára. Hozzátette: az európai kapcsolatok különösen fontosak akkor, amikor hazánkra az Európai Unió elnöki tisztségének betöltése vár.

A sajtótájékoztatón Fodor Tamás, Sopron Megyei Jogú Város polgármestere és Tóth József Péter, a Győr-Moson-Sopron megyei Lipót polgármestere bemutatta a település múltját, jelenét, a jövőbeli terveket, vetítő segítségével a gyönyörűen virágos parkokat és köztereket, valamint a lipóti termálfürdőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Pick után a Herz is az OTP vezéré

Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm… Tovább olvasom