Délmagyar logó

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -5°C | 2°C Még több cikk.

Infrastrukturális fejlesztésre pályáznak

A kapuvári önkormányzat képviselő-testületének legutóbbi ülésén a képviselők elfogadták a város tavalyi gazdálkodásáról szóló beszámolót és megtárgyalták a településen működő közalapítványok tevékenységét. Vita bontakozott ki azonban a telekadóval kapcsolatos rendelet módosítására tett javaslat nyomán.

Két javaslatot nyújtottak be

A kapuvári Petőfi-majorban ingatlannal rendelkezők keresték meg az önkormányzatot azzal, hogy a rájuk kivetett telekadót nem tartják méltányosnak, mivel a területen a további feltöltés és a közművek kiépítése, illetve bővítése is jelentős költségeket ró rájuk. A testület elé két megoldási javaslat került. Az egyikben azt ajánlották a képviselőknek, hogy a Petőfi-majorra is terjesszék ki azokat az adókedvezményeket, melyek az ipari parkra vonatkoznak, a másik javaslat szerint pedig a telekadó mértékéből 25 százalékos kedvezményt kaphattak volna az ingatlantulajdonosok.

Érvek és válaszok

A napirend tárgyalásában Vargyas Mihály azzal érvelt, hogy a majorban elsősorban azért vettek területeket a tulajdonosok, hogy kivihessék a városból a gépeiket, teherautóikat és ott parkoljanak velük, ezért nem szabad telekadóval büntetni őket. Dr. Biró Péter polgármester reagálásában elmondta, hogy az adónemeket nem személyre szabottan állapítják meg, az azokból befolyó összeg pedig a város fejlesztéséhez nagyon fontos. Kóczán Zoltán azt javasolta, hogy a Petőfi-majoriaknak ötéves adómentességet biztosítson az önkormányzat. Boldis Géza a téma napirendről való levételét indítványozta, Gábor Tamás pedig az ipari parkot megillető kedvezményeket adta volna meg a majoriaknak is. Németh Csóka Gábor alpolgármester a kedvezmény mértékét 25-ről 50 százalékra emelte volna fel, Degovics István viszont csatlakozva Boldis Gézához és a napirend törlését kezdeményezte.
A szavazáskor kiderült, hogy egyik javaslat sem kapta meg az elégséges többséget, így a régi rendelet maradt érvényben, vagyis a Petőfi-majori tulajdonosoknak fizetniük kell.

Fejlődik a gyógyfürdő környéke ?

A városatyák módosították az önkormányzat és intézményei szervezeti és működési szabályzatait és eldöntötték, hogy pályázatot nyújtanak be a területfejlesztési tanácshoz a leendő gyógyfürdő területének infrastrukturális fejlesztésére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Családi négykezes

Ránki Dezső, a csodagyerekként indult világhírű zongoraművész a soproni Petőfi Színházban adott… Tovább olvasom