Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ingatlanadó: úgy már tetszik, ha más fizeti

Az emberek nagy többsége már támogatja az ingatlanadó bevezetését - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. A kizárólag 30 millió forintnál értékesebb ingatlanok megadóztatását a válaszadók 71 százaléka támogatja.

Míg korábban, az értékhatár nélküli ingatlanadó bevezetését szinte mindenki elutasította, addig a kizárólag 30 millió forintnál értékesebb ingatlanok megadóztatását már a válaszadók 71 százaléka támogatja.

A komplex vagyonadó, amely az ingatlanokon kívül az autókra, a repülőkre és a jachtokra is vonatkozna, az 1-től 5-ig terjedő skálán 3,9-es osztályzatot kapott. Bajnai Gordon szerint a vagyonadó a lakosság 95 százalékát nem terheli majd.

Az adó 200-250 ezer ingatlant érint majd. A vagyonadót egyébként önbevallás alapján az APEH szedi majd be. Az ingatlan értékét tehát a tulajdonos maga állapíthatja meg, azonban ha ezzel nem ért egyet az adóhivatal, felbecsülheti az ingatlant.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. 620829 2009. május 25. 08:42
  „a legújabb hírek szerint max 230ezer négyzetméterenként.....tehát 130 felett kell fizetni.......ez a győri azaz a legdrágább ár-------a lényeg nekem nem kell fizetnem.....de egy belvárosi lelakott nagy lakás után---ahol én sohasem szeretnék a bűz miatt lakni------már fizet......plusz az újszegedi sznobok is,,,,,,a 200 négyzetméteres villákban...........így is undorítónak tartom az országot.....itt csak csalni és lopni érdemes,,,de felhalmozni nem szabad!”
 • 35. Gingko 2009. május 25. 00:17
  „Ugyi harminc millió a határ. Addig adómentes, mondják a szocik. Az a fölötti rész után kellene adózni, ugyi? De nem ugyi, mert Lendvai ill dikó szerint ez nem lenne igazságos. Aki átlépi a határt, 0-tól a végtelenig fog adózni. Az ingatlanárakat is a szocik szabják meg, lehet rugdalkozni ellene, de majd ezt is elfojtják. Kizsákmányolók osztják az igazságot.”
 • 34. Eagleeye 2009. május 24. 19:21
  „33.
  jó kis konstruktív, egyúttal konspiratív szöveg.
  persze hiábavaló.”
 • 33. spiler 2009. május 24. 17:11
  „fidesz sem fogja eltörölni mert most nincs lóvé a kasszába,vagy ők is kitalálnak új adó nemeket..gondolkodjatok nekik is csak a hatalom kell,,,,,,,szerintem a jobbik tölük vesz el szimpatizánsokat.”
 • 32. Power 2009. május 24. 15:09
  „Az idősödő magyar választópolgárok arányának növekedésével a magyar demokrácia is "megöregedett". A szocializmus 40 éve még 20 év után is nyomokat hagy.”
 • 31. pille 2009. május 24. 12:32
  „Nem kell izgulni.Úgy is eltörlik! Kérdés: ki is nyeri a választásokat.És ki is? NEM IS TUDOM!!!De nem szeretném!!! Hog is va n EZ?????”
 • 30. 620829 2009. május 24. 12:26
  „A 30 miillás ház-az enm nagy cucc manapság--ekkora inflációk mellett és után !
  a lényeg nem ez--ha valaki nem adózott jövedelemből vette, vonuljon már ki a hatóság és verje rá a balhét....de aki megdolgozott érte, vagy mert nagyobb telephelyet szeretne sajátot...azt megszívatják....hányingerem van ettól az országtól..........egy ismerősöm mondta, hogy neki nincs semmije sem itthon...úgy hogy be.....lhat neki az összes hatóság--nem tudják,mert nincs mit számonkérni.....ez lesz a jövő.....megint ki járt jól????????? asok szutyok élösködő , aki nem gondol a holnapra..............a fizyisz nem vezeti be az biztos, és azért a pár honapért kár izgulni--mire ellenöriznék...addigra visszamnőleges hatállyal el lesz törölve.....de ez az ország nem érdemli meg a rendes adófizetőket-ez a véleményem!”
 • 29. igazságkereső 2009. május 24. 10:53
  „"pacalpöri!" Egyszerűen zseniális amit írtál tegnap este!!”
 • 28. theseus 2009. május 24. 10:44
  „És a tartós tej?”
 • 27. Power 2009. május 24. 10:21
  „Vegyétek már észre, hogy a "szakértői" és illegitim Bajnai -kormány, Gyurcsánnyal és a Lendvai-féle MSZP-vel együtt (SZDSZ-es támogatással) mindaddig keverni fogják a "lapokat", osztogatni fogják a saját "igazságaikat" amíg a magyar észre nem tér és ki nem megy az utcára.
  Ez lesz, amíg ki nem mondják a választópolgárok, hogy most már ebből elég volt.
  Gyurcsány a választópolgárok feje felett megbundázta, hogy ne tudjunk dönteni a saját és a magyar társadalom sorsáról.”
 • 26. achilleus 2009. május 24. 09:21
  „És itt a lendvais eszmefuttatás eredetiben (az MSZP és a kormány álláspontja különbözött, Lendvai egyből a kormányálláspont mellé szegődött, és az alábbival győzködte meg magát):
  "A kormány előterjesztésében azért az utóbbi változat szerepel, mert ha csak a 30 millió feletti rész adózik egy magas adókulccsal, akkor ugye - elnézést, hogy belemegyek itt matematikába - akkor a 32 milliós ingatlan kétszer annyit adózik, mint a 31 milliós, mert hiszen csak a 30 millió fölötti rész számít, ami ugye az egyiknél egymillió a másiknál kétmillió" - magyarázta Lendvai.”
 • 25. achilleus 2009. május 24. 09:10
  „Vigyázat! Érdemes Lendvai elvtársnő igazságossági beszédjére figyelni, mert ezen a vonalon fogják "továbbfejleszteni" az ingatlanadót! Szóval:
  Lendvai Ildikó szerint igazságtalan az, ha nem a teljes értékre vetik ki az adót, mert, ha valakinek 32 millás ingatlana van az kétszer annyit fizet, mint akinek 31 millás. /Az persze nem jut el a tudatáig - pedig ő mégcsak nem is magyarbáliton pallérozódottt - hogy a 29 milliós ingatlannal rendelkező 0Ft érték után, azaz semmit nem fizet, míg a 31 millás ingatlanos 31 millió után. Figyelem!!! Szavazzanak csak nyugodtan az 5-10-15 millás ingatlannal rendelkezők az mszp-re. Lendvai és a banda azonnal rá fog jönni az általuk most beadott rendszer "igazságtalanságára". A szocialista megoldást pedig már Medgyessy elvtárs megmondta a Népszavának tegnap: Az első fillértől adóztatni! - Mert az az "igazságos".”
 • 24. kockalady 2009. május 24. 09:02
  „20. hozzászólás gyukolacnak
  Sajnálom, hogy félreértettél. Ha végigolvasod a hozzászólásomat, azt hiszem láthatod, hogy nem CSAK ÉS KIZÁRÓLAG szerepel benne, hanem DÖNTŐ TÖBBSÉGE. Szerintem a két megfogalmazás között LÉNYEGI különbség van, mert az utóbbi magában hordozza a - tiédhez hasonló - kivételeket.
  Valamint hozzászólásom elején azt hiszem jeleztem, hogy én is igazságtalannak, jogtalannak tartok bármi, hasonló jellegű adó kivetését.”
 • 23. Power 2009. május 23. 23:28
  „Csápja? Legfeljebb a globális hatalomnak éppen olyan cinikus, gátlástalan és erkölcstelen emberekre van szüksége, mint Gyurcsány, vagy Bajnai. Ettől függetlenül Gyurcsány és az MSZP-SZDSZ koalíció a választópolgárok megkerülésével ültette Bajnait a miniszterelnöki székbe.
  A globalizáció valóban működik, a guantanamói foglyok nem menekültként, hanem bevándorlóként érkeznek majd Magyarországra.”
 • 22. gyukolac 2009. május 23. 22:41
  „Sztem a Gy. Ferenc és a koalíció a globális hatalom csápja, szerves része. Sajnos :-(((”
 • 21. Power 2009. május 23. 22:35
  „Helyesbítelek, nem a "globális nagyhatalom rakta oda", hanem Gyurcsány és az koalíció. :(”
 • 20. gyukolac 2009. május 23. 22:13
  „Ez az adófajta a mostani formájában csak arra jó, hogy megosszák vele az embereket, és úgy látszik sikerül is a gennyes országbitorlóknak.
  Elmondom, hogy most én és a családom miért vagyunk kakiban.
  16 éve diplomáztam a feleségemmel együtt és 13 éve vagyunk házasok.Mindig egy kicsit kerestünk jobban, mint az átlag magyar. Ebből először összedobtunk egy kis lakást, alig volt nagyobb egy garzonnál (1,7 milla). Saját kezemmel újítottam fel. Néhány év múlva úgy gondoltuk, hogy lépünk, mert jön a gyerek és kell egy kicsit nagyobb. Jókor adtuk el és szerencsésen vettünk szinte ugyan annyiért egy nagyobbat (7,9milla) egy jobb környéken, ezt is saját kezemmel újítottam fel. Jött a második gyerek és ez a lakás is kicsi lett (70m2). Meghalt a nagyapám és az örökölt részből, meg a megtakarításból vettünk egy telket. Hitelt vettünk fel és építkezni kezdtünk. 5 éve költöztünk be. Ma cca 42 milla körül van a ház forgalmi értéke (+/-5 milla).
  Summa summárum: adózott jövedelemből vettem áfával terhelt építőanyagokat, és saját szabadidőmet fordítottam a család gyarapodására. És sajnos lassan 2 éve nincs munkám, mert azt mondják, hogy túlképzett vagyok (2 diploma, 2 beszélt nyelv, tapasztalat, stb.) A feleségemnek még szerencsére van munkahelye.
  Ezek után kedves "kockalady", a 3-as hozzászolásban nem értek veled egyet, hogy a 30 millánál nagyobb értékű ingatlant csak és kizárólag feketemunkával, hovatovább bűnözéssel lehet megszerezni.
  A hitelt fizetnem kell, mert a bank tartja a markát a havi törlesztőrészért (jogosan, hisz aláírtam a hitelszerződést), a rezsit a szolgáltatóknak fizetni kell, mert fogyasztunk gázt, villanyt stb. A gyereknek enni kell adni, és sorolhatnám mit kell kifizetni.
  És most azt mondja egy bűnöző, akit odarakott a globális nagyhatalom az ország élére, hogy a szétadózott jövedelmemből és kétkezi munkámból felépített ingatlanom után, ami még nem is az enyém tuljadonképpen a bank miatt, fizessek további adót? Tényleg el kell húzni innen, csak ezt ők is jól tudják, hogy nagyon keveseknek jön be a külföld (100ból max egy embernek).
  Uff”
 • 19. kutyuka 2009. május 23. 21:56
  „Onbevallas? Bruhaha
  Hat ki az a hulye aki azt mondja,hogy a haza tobbet er 30 000 000?Nagy baromsag az egesz mar megint!”
 • 18. pacalpöri 2009. május 23. 18:32
  „A prosti mellett megáll egy luxusautó. Kiszáll belőle Bajnai.
  Odamegy a lányhoz, megvillantja a pénztárcáját és így szól:
  - Mennyiért jönnél el velem?
  A lány megvetően végigméri, majd így szól:
  - Ha a gatyádat olyan alacsonyra tolod, mint a béreket, de a szoknyámat
  olyan magasra húzod, mint ahogy az ÁFÁ-t akarod, ha a farkad olyan kemény
  lesz, mint amilyen időket élünk és úgy szétba..ol ahogyan az országot
  szeretnéd, akkor ingyen veled megyek.
  Erre Bajnai zsebre vágja a pénztárcáját, beszáll a kocsijába, lehúzza
  az ablakot, majd indulás után még odaszól:
  -Úgy látom, Feri már járt nálad...”
 • 17. hazaipalya 2009. május 23. 17:55
  „meg a bilincs is kattanni fog a csuklojukon.”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Követségek sorát zárná be a külügy

A minisztériumnál eredetileg 42 nagykövetség és külképviselet felszámolásáról volt szó a pénzhiány miatt mára ez húszra apadt. Tovább olvasom