Délmagyar logó

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Interjú közben végzett magával egy körözött rendőr

Az argentin Crónica TV élő adásában, a vele készített interjú közepén lett öngyilkos Mario Ferreya. A megdöbbent tévéstáb, és a helyszínre érkező rendőrök már nem tudták megmenteni az életét.
A BBC beszámolója szerint Ferreyrát emberrablás, kínzás, és háromszoros gyilkosság miatt üldözte a rendőrség, amit a vád szerint 1976 és 1983 között rendőrtisztként követett el a Guerra Sucia ("mocskos háború", Jorge Rafael Videla katonai rezsimjének uralkodása) alatt.

Ferreyra az interjúban azt mondta, ártatlan, és nem követett el semmi olyasmit, amivel vádolják. Aztán a feleségéhez fordult, azt mondta örökké szeretni fogja, majd a csizmájából előhúzott egy pisztolyt és főbe lőtte magát. A megdöbbent tévéstáb, és a helyszínre érkező rendőrök már nem tudták megmenteni az életét. A kamerák végig forogtak, és élő adásban mutatták az öngyilkosságot, és a lövés hangjára odasereglő család reakcióit.

A Guerra Sucia alatti rendőrterrorban több tízezren haltak meg Argentínában máig tisztázatlan kötülmények között. Az egykori áldozatok hozzátartozói között az az általános vélemény, hogy Ferreyra öngyilkossága az egykoti rendőrök közötti paktum része volt, hogy ne kelljen egymásra vallaniuk a bírósági tárgyalásokon.

Erős idegzetűek a felvételt itt nézhetik meg.

Olvasóink írták

  • 1. Elendur 2008. november 23. 05:17
    „Hogy 1 országos hírportálon ez a cikk szerepel, még elmegy, de mi köze ennek a dél alföldhöz, avagy Szegedhez? Semmi. A DM Online törekszik az ország legszarabb, nem BP bulvármédia címre. Más válasz nincs, mert hír hiány az sincs, pláne Szegeden, avagy a délalföldön. Panek Sándor több alázatott a szakma iránt!!!!!!!!! Hamár Szetey le se szar titeket......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halálos fenyegetést kapott két szlovákiai magyar politikus

Halálosan megfenyegették Csáky Pált, a Magyar Koalíció Pártja elnökét és Duray Miklóst, a párt… Tovább olvasom