Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ismét Baka András a köztársasági elnök jelöltje

Sólyom László köztársasági elnök ismét Baka Andrást jelölte a Legfelsőbb Bíróság elnökének kedden - tájékoztatott közleményében a Köztársasági Elnöki Hivatal.
A közlemény emlékeztet: a két nagy parlamenti frakció nyilvánosan támogatásáról biztosította Baka Andrást, és megválasztását az Országos Igazságszolgáltatási Tanács is támogatta. A jelölt a hétfői szavazáson mégsem kapta meg a szükséges többséget.

Ez megrendítette a parlament szavahihetőségét, és ezzel az államszervezet demokratikus működése sérült - írják a közleményben. Az államfő szerint csak a nyilatkozatokkal összhangban lévő szavazás képes orvosolni ezt a sérülést.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. legal 2009. június 17. 08:15
  „Más helyen jegyzett véleményem ide is befér:
  "Nem jó ez így, ahogy van. A rendszerváltozáskor parlamenti demokratikus berendezkedést választott az akkori kerekasztal gyenge elnöki jogosítványokkal. Eleve: a Parlament választja az államelnököt. A köznép politikai tájékozatlanságát bizonyítandó mégis többet vár az elnöktől, mint amit megtehet. Ezért nincs tekintélye sem neki, sem a parlamentnek. Így általánosul a közútálat a politikai intézményrendszerünkkel szemben."”
 • 22. legal 2009. június 17. 07:58
  „"""Ha a Legfelső Bíróság elnökének politikailag függetlennek kell lenni, mi a búbánatos tiritarka marha szarvacskájának kell megkérdezni a parlamenti pártokat? Na, én ezt nem értem..."""

  Nagy igazság!”
 • 21. flexsnake 2009. június 17. 07:01
  „titkos szavazásnál pont az a lényeg hogy nem tudhatod ki és hogyan szavaz. Tökmindegy. Nem szavazták meg. Ezt el kell fogadni.”
 • 20. tzrtz 2009. június 17. 00:13
  „Még annyit, hogy Sólyom Laca tegnap mondta, hogy nem jelöl többet ennek a parlamentnek senkit, mert nincs értelme. (Jó tudom, csak azt mondta, hogy elgondolkodik, hogy van-e értelme,blabla, de ennek ez a lényege.) Erre ma mit csinál? Újra jelöl, ráadásul a kétszer bukottat. Gratula neki a szavahihetőségért. Biztos Feritől tanul ő is. Amúgy meg frankó, hogy mindennek oka nyilván az volt, hogy a szocik kérvényezték ezt. Akkor meg el kellett volna gondolkodni a drágalátos elnöknek, hogy nem jelent-e ez mocskosan erős elfogultságot a részértől, amitől ő ráadásul annyira ódszkodik. Hiszen az egyik oldal kér valakit jelöltnek, ő meg rögtön teljesíti a kérést, nem? Már csak ezért se szabad megszavaznia a dolgot tisztességes képviselőknek. Nem beszélve arról a már említett alap dologról, hogy ha valaki bukik a parlamentáris demokráciában, akkor abból érteni kell, nem tovább eröltetni. Ezért is undorító, hogy az íreket majd újra akarjál szavaztatni a lisszaboni szerződésről, és ugyanez a helyzet a főbíróválasztással is.”
 • 19. Power 2009. június 16. 22:27
  „18. hozzászólás cselac 2009.06.16. 22:09
  Szili Katalin egy egyszerű polgármesteri választást sem tudott megnyerni.
  Még trükkökkel sem!”
 • 18. cselac 2009. június 16. 22:09
  „Íjj, bocs, az a szavazás volt az, amikor az egyik politikai párt akarta katonáját a köztársasági elnöki székbe ültetni...jáj...tévedtem, bocs.

  Amúgy valószínűleg ugye Dávid Ibolya pofátlan nyilatkozata alapján ők pl. tartózkodtak a szavazástól, ergo, gáncsot vetettek neki, mármint Baka Andrásnál...aztán előtte még anno Sólyom Lászlónál az MDF-esek közül jó néhányan szintén Szilire szavaztak. Akinek esetleg még kérdéses lenne a párt hovatartozása...merthogy Baka és Sólyom is ős MDF-esek voltak. Ha szegény Antall József élne, valószínűleg már őt is kizárták volna a pártból ezek ketten...”
 • 17. cselac 2009. június 16. 22:01
  „NIIIINCS??? Még az SZDSZ sem? Az nem lehet...olyan nincs...hova jutott a világ...

  Miért, hogyan kell jelölni, angyalkám? Ha a Legfelső Bíróság elnökének politikailag függetlennek kell lenni, mi a búbánatos tiritarka marha szarvacskájának kell megkérdezni a parlamenti pártokat? Na, én ezt nem értem...

  Amúgy meg az MSZP megszavazta Sólyom Lászlót, ennél fogva nincs miről beszélni....

  Az ügy kapcsán csak annyit: nem az MSZP, Fidesz és a két jelentéktelen kis párt szavahihetősége ingott meg (az már amúgy sincs), hanem en bloc az egész parlamentbe vetett bizalom. Úgyhogy Gusztustalannak igaza van.”
 • 16. aranka2 2009. június 16. 21:53
  „1. Sólyom egy hólyag, pökhendi fickó, aki nem veszi áészre, hogy jelölési módja megnukott.
  2. Az mszp f.sik, hogy jövőre csak ennél rosszabbat kaphat, most már megszavazna akárkit, de ez kevés.
  3. A fidesz b.szik megszavazni akárkit is, jövőre a saját emberét ültetheti oda (ez persze csak valószínű, nem biztos)
  4. Az ügyben pozitív szereplő NINCS.
  Achilleus, abban persze igazad van, hogy az mszp gusztustalanul, mint gyöngytyúk...”
 • 15. Power 2009. június 16. 21:46
  „Aki nem nyugodt, az vegyen be egy nyugtatót! :)”
 • 14. cselac 2009. június 16. 21:23
  „Nyugodjatok le! Az SZDSZ legközelebb megszavazza ezt a jelöltet. Most is ők nem szavaztak rá. Kétszer nem merik eljátszani mert kiderül a hazugságuk!”
 • 13. pocokkaa 2009. június 16. 21:07
  „Nyugodjatok le! Soha nem fo kiderülni, ki szavazott nemmel :) ez egy patthelyzet, nem lehet mellette vagy ellene érvelni. mindkét irány csak összeesküvés-elmélet....”
 • 12. Power 2009. június 16. 21:01
  „De ott volt Sólyom másik jelöltje, Havasiné Orbán Mária.
  Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, amelynek törvényben meghatározott jogköre és feladata az előzetes véleménynyilvánítás a Legfelsőbb Bíróság elnökének tisztségére jelölt személyről támogatta Sólyom László köztársasági elnök jelöltjét, Havasiné Orbán Máriát a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztjára, a szocialisták ennek ellenére leszavazták.”
 • 11. cselac 2009. június 16. 20:58
  „Nyugodjatok le! Az MSZP legközelebb megszavazza ezt a jelöltet. Most is ők nem szavaztak rá. Kétszer nem merik eljátszani mert kiderül a hazugságuk!”
 • 10. csonakos 2009. június 16. 20:56
  „Nyugodjatok le! A FIDESZ legközelebb megszavazza ezt a jelöltet. Most is ők nem szavaztak rá. Kétszer nem merik eljátszani mert kiderül a hazugságuk!”
 • 9. comet 2009. június 16. 20:41
  „nemigen érződik hogy nincs Legfelsőbb Bírósági elnök (mióta is nincs?) , meg az sem hogy van köztársasági elnök.”
 • 8. flexsnake 2009. június 16. 20:40
  „6. tudok csinálni 100%szavazatot az mszpnek. Ahányszor nem 100% újra kiírom... ez nem demokrácia. Ez egy hányás.”
 • 7. flexsnake 2009. június 16. 20:39
  „5. látod megint egysehtű vagy. Nem vagyok mszps. Solyom egy barom hogy nem érti meg ha nem akarják hát nem akarják.”
 • 6. Power 2009. június 16. 19:59
  „1. hozzászólás tzrtz 2009.06.16. 19:33
  "Mért nem fogja fel, hogy ha valaki nem kell egyszer, akkor nem kell később se?"
  Tájékozódj egy kicsit! Például az Országgyűlés 2008. január 16-án elutasította Fülöp Sándort a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának, majd 2008. május 9-én megválasztották a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának. Na ehhez mit szólsz? :)”
 • 5. achilleus 2009. június 16. 19:58
  „1-3-nak:"Az MSZP frakció üdvözli, hogy a köztársasági elnök ismét Baka Andrást jelölte főbírónak,"
  Csak, hogy kissé megzavarodjatok! Most ez lett az átverés irányvonala, idomuljatok a párt legújabb trükközéséhez!”
 • 4. achilleus 2009. június 16. 19:55
  „Figyelitek! Percenként jönnek az üggyewl kapcsolatos fidesztgyalázó MSZP-s megnyilvánulások!! Lecsaptak rá, mit gyöngytyúk .... És akkor kinek az érdeke a Baka meg nem szavazása, elvtársak??? Nem győzöm bemásolgatni az alábbiakat,. + házszabály:
  "A házbizottság ülése után újságíróknak Mesterházy Attila azt mondta, a testület ülésén a Fidesz ismételten nem támogatta javaslatukat, pedig "ez egyértelművé tehetné, ki hazudik a Házban"." Ha nem veszitek észre, hogy éppen erre játszottak a titkos NEM és érvénytelen szavazatokkal, akkor ti nagyon könnyen átverhetőek vagytok. Vö még: 15. hozzászólás achilleus 2009.06.16. 16:13 átmásolom: Ha a Fidesz elfogadná a nyílt szavazást, azon természetesen a szocialisták IGEN-nel szavaznának, a sok csököttagyú meg arra a következtetésre jutna, hogy a titkos szavazáskor a Fidesz szavazott NEM-mel.

  Egyébként Mesterházy kijelentése, hazugság (de legalábbis tévedés). A nyílt szavazásos IGEN, semmit nem bizonyít a titkos NEM-ek eredetéről. Már a felvetés is átverés!!!
  És megy a nyomulás: Lendvai - Mesterházy - Nyakó - stb, stb. ontják magukból a mocskot.”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

84 évesen szerzett diplomát

Gépészmérnök oklevele mellé 84 évesen szerzett agrármérnöki diplomát egy férfi Mosonmagyaróváron. Tovább olvasom