Délmagyar logó

2019. 05. 23. csütörtök - Dezső Még több cikk.

Ismét dinnyét borítottak a termelők a soroksári Auchan elé

Így tiltakoznak az ellen, hogy az áruházlánc 18 forintra szorította le a gyümölcs kilónkénti felvásárlási árát, holott a termelők költsége - képviselőjük szerint - minimum 45 forint.
Reggel fél hét előtt kezdték el leborítani a dinnyéket a termelők a Békésből és a Jászságból érkező összesen 21 teherautóról a soroksári Auchan parkolójában. Ez már a második hasonló akciójuk. A termelők az ellen tiltakoznak így, hogy az áruházlánc 18 forintra szorította le a gyümölcs kilónkénti felvásárlási árát, holott a termelők költsége minimum 45 forint - mondta el a gazdákat képviselő Karsai József szocialista képviselő.

Karsai József hozzátette, hogy amikor megérkeztek a csaknem 1200 mázsányi gyümölccsel az Auchan elé, az áruház képviselője azt ajánlotta, hogy drágábban adná a dinnyét a vásárlóknak, amivel 4-5 forinttal emelkedne a felvásárlási ár is. A termelők azonban ezt nem fogadták el. A gyümölcs az áruház előtti parkoló legalább felét beborítja. Karsai József szerint biztonsági őrök próbálják elhordani a dinnyét, illetve legalább száz járókelő próbált még ép gyümölcshöz jutni, hogy hazavigye. Múlt szombaton Békésből, Hevesből és Szabolcsból érkeztek a gazdák a soroksári áruházhoz, ahol a magukkal vitt 200 mázsányi dinnyét borították a parkolóba. Karsai József akkor azt mondta: reméli, hogy a kormány mielőbb a dinnyetermelők segítségére siet a kialakult helyzetben, ez ügyben már tárgyalt a földművelésügyi, illetve a pénzügyminiszterrel.

Kifogásaikat eljuttatják a Gazdasági Versenyhivatalhoz, az adó-, illetve a vámhatósághoz is. Karsai József szombaton azt is elmondta: Mezőkovácsháza térségében 10 településen, 3000 hektáron termelnek dinnyét, ami tízezer ember megélhetését jelenti.

Olvasóink írták

  • 1. garyferi 2008. július 15. 07:59
    „Meg a Karsai Qrva anyját, aki világra hozta...
    És takarítani????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Apasztja a hiteleket az erősödő forint

Csak a lakossági kölcsönökből bő 200 milliárd "tűnt el" a forint erősödése miatt - derül ki a… Tovább olvasom