Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska -1°C | 7°C Még több cikk.

Ismét durván alázták a szocialista politikust

A Fővárosi Közgyűlés utolsó ülésén ismét alulmaradt képviselőtársaival szemben a szocialista főpolgármester-jelölt.
Horváth Csabát ismét kínos visszautasítás érte a Fővárosi Közgyűlés részéről. Az MSZP főpolgármester-jelöltje a csütörtöki ülésen próbálkozott BKV-s "csodafegyverével": azt javasolta, hogy vegyék napirendre és fogadják el a "Budapest szabad közösségi közlekedésének védelmében" címet viselő politikai nyilatkozatot, a Tarlós Istvánnak címzett kiáltványt viszont még napirendre sem vették.

A szövegben arra kérik a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjét, hogy emlékeztesse Orbán Viktort: 7,6 milliárd forinttal tartoznak a polgároknak az előző kormány és Budapest között létrejött BKV-támogatási szerződés alapján. Mint ismeretes, ebben a főváros kötelezettséget vállalt arra, hogy fedezik a BKV kiadásait, egyensúlyba hozzák a fővárosi közlekedési cég gazdálkodását, és ha ígéretüket nem tartják be, az állam csökkentheti a megállapodásban rögzített támogatás összegét - írja a HetiVálasz.hu.

Olvasóink írták

 • 6. klj_54 2010. augusztus 28. 16:41
  „5. hozzászólás igazságkereső 2010.08.28. 10:02
  Hogy jön ide Monaco ahol már régen nincs off shore lehetőség?
  Próbálj már úriemberhez méltó lenni, bármilyen nehéz is!”
 • 5. igazságkereső 2010. augusztus 28. 10:02
  „Jó lenne ha már valaki a társadalom érdekeit is védené / kb. 10 millió ember /,nem csak a monacói bejegyzésű offshore cégbe vándoroltatott,adózás elől kimenekített vagyonát! Ideje lenne befejezni a kétarcúságot,kétszínűséget és nyíltan színt kellene vallani! Hisz még valaki a hazugságokban, az elmúlt 8 év országot tönkretevő MSZP-SZDSZ nyalakodóknak!?”
 • 4. klj_54 2010. augusztus 27. 21:55
  „Emberek, legalább mi viselkedjünk úriemberhez méltón, ha ott nekik nem is jön össze!”
 • 3. történész 2010. augusztus 27. 20:02
  „indul a benyalás..ügyeletes agitátor ok ténykednek...hogy fogják majd magukat szégyellni,ha elmúlik a láz...”
 • 2. Vörcsi 2010. augusztus 27. 18:13
  „Ezek a szocik Tényleg töketlenek! Ekkora balfékeket!”
 • 1. achilleus 2010. augusztus 27. 17:48
  „Már megint egy igen szelektív válogatás, még néhány részlet, hogy lássuk ki aláz kit:

  (...) "Fidesznek semmi sem drága, ha arról van szó, hogy Budapestet, a szabadság, a nyitottság, a szolidaritás fővárosát is elfoglalja", és ennek első lépése, hogy nem fizeti ki, ami a szerződés szerint járna.

  Horváth Csaba felszólalása után egy, az összeget jelképező hatalmas sárga csekket mutatott fel a közgyűlésnek, majd ezt Origo tudósítója szerint megpróbálta átadni Tarlós Istvánnak. Tarlós nem vette át a kartoncsekket, majd az asztalánál elhelyezett kartont odébbrakta. Horváth akcióját követően nagy volt a zúgolódás, majd több képviselő azzal vádolta hozzászólásában a politikust, hogy kampányeseménnyé teszi az ülést.

  A szocialista főpolgármester-jelölttől a javaslat után Demszky Gábor is azt kérte, ne tekintse kampányterepnek a közgyűlés ülését. Mint ismeretes, a főpolgármester még júliusban utasította vissza hasonlóképpen Horváth kezdeményezését a félárú BKV-jegyekről, sőt, Demszky szerint már a közgyűlés rendkívüli ülése is "csak az MSZP kampánycéljait szolgálta". (...)"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két autó ütközött: öt sérült, teljes útzár

Négy ember súlyosan, egy pedig könnyebben sérült meg, amikor péntek reggel két személyautó ütközött… Tovább olvasom