Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Ismét egyeztettek a szigetmonostori híd ügyében

A szigetmonostori polgármester kezdeményezésére jövő hétfőn egyeztetnek a Megyeri-híd mellett felépülő kishídról az érintett önkormányzatok vezetői, valamint a beruházó és a kivitelező képviselői.
Az M0-ás körgyűrű északi hídja várhatóan augusztusban készül el, ám egy jogerős bírósági döntés miatt azt addig nem használhatják a járművek, amíg a Szentendrét Szigetmonostorral összekötő híd - legkorábban 2011-ben - el nem készül.

Az érintett önkormányzatok a Megyeri-híd augusztusi átadása előtt szeretnének megállapodni a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal annak érdekében, hogy az autósok már a kishíd elkészülte előtt is használhassák az átkelőt - mondta szerdán a Független Hírügynökségnek Szigetmonostor polgármestere.

Molnár Zsolt szerint mindenképpen a tárcának kell lépnie, hiszen az önkormányzatok már megállapodtak a tervezett híd nyomvonaláról. Ráadásul a pénz is megvan, hiszen a kishíd felépítése szerepel a Megyeri híd költségvetésében. Az átkelő 2011 előtt biztosan nem készül el. Jelenleg a beruházó, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. megbízásából a nyomvonal és a hídhely műszaki vizsgálata folyik.

Optimális esetben idén augusztus végén vehetik birtokba az autósok az M0-áshoz tartozó Megyeri hidat, amely a 2-es főutat köti össze a 11-es főúttal. A Szentendrét Szigetmonostorral összekötő új Duna-hídnak az M0-ás északi hídjával egyszerre kell elkészülnie. A Fővárosi Bíróság korábban úgy határozott, hogy az M0-ás északi hídja addig nem kaphatja meg a használatbavételi engedélyt, amíg a város és a falu közötti kis hidat fel nem építik.

A híd a szentendrei Strand utcától délre épülő hídfőtől ível majd át a szigetre. A Szentendrei-szigeten élők így a 35 kilométeres kerülő és a komp helyett ezen a hídon juthatnak majd el Szentendrére vagy a fővárosba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A gázvita a Gyurcsány-kormányt igazolja

Több vezeték, nagyobb biztonság. A legújabb orosz-ukrán gázvita is a kormány álláspontját erősíti… Tovább olvasom