Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Ismét leállt a fővárosi tömegközlekedés

Nem jár a BKV-járműveinek többsége, üzemkezdettől ugyanis újra sztrájkolnak a közlekedési társaság dolgozói. Az éjszakai járatok még menetrend szerint közlekedtek. Kora reggel azonban csak néhány busz indult el, amelyeket a cég alvállalkozói működtetnek. Öt órától jár viszont az 1-es villamos - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV fődiszpécsere.
Huszonnégy órás sztrájkba kezdtek pénteken üzemkezdetkor a BKV dolgozói. Így csak az alvállalkozók által üzemeltetett 40-es gyors, 30-as, 120-as, 147-es, 170-es gyors, 14-114-es, 41-250-es, 41-es gyors, 87-87A-187-es, 88-as, 13-113-133A, 50-es, 58-as, 150-es és 83-as trolipótló buszok járnak pénteken. Rendkívüli járat a 173-as gyors autóbusz vonalán a 73-as busz, amely 6-7 percenként jár az Etele tér, Kelenföldi pályaudvar és Újpalota, Nyírpalota utca között. A busz minden érintett megállóhelyen megáll.

A villamosok közül hajnali ötkor egy elindult, az 1-es, amely Óbuda és a Lágymányosi híd között a Hungária körúton jár - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a BKV fődiszpécsere.

A Volánbuszokon a sztrájk alatt elfogadják a fővárosi közlekedési társaság adott útvonalon érvényes bérleteit. Ez azt jelenti például, hogy akinek a gödöllői HÉV-re van bérlete, annak elfogadják azt a Gödöllőről a fővárosba tartó távolsági buszon. A buszjáratok így BKV- bérlettel igénybe vehetőek egyebek mellett Budakeszi és a Széna tér között; a 10-es út irányából az Árpád híd felé, a Bécsi út és a Vörösvári út vonalán; Gödöllő térsége és a Stadion autóbusz-állomás között; Ráckeve, Tököl és Csepel illetve a Népliget között; Lakihegy és Csepel között a II. Rákóczi Ferenc úton; Budaörs és az Etele tér között; Szentendre (11-es út) és az Árpád híd között; Dunaharaszti és a Népliget autóbusz-állomás között, Pécel és az Örs vezér tere között.

A Volánbusz járatokon BKV bérlettel lehet utazni a cég teljes elővárosi hálózatának budapesti szakaszain is. Vagyis a fővároson belül bármilyen Volánbuszra fel lehet szállni a BKV bérlettel.

A szakszervezet és a BKV csütörtök este még tett egy kísérletet a megegyezésre, de Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a tárgyalás után azt mondta, hogy a két főpolgármester-helyettes által küldött nyilatkozat nem tartalmaz semmi olyat, amely közelebb vinné egymáshoz az álláspontokat. Az érdekképviselet tartja magát négypontos követeléséhez, a többi között a BKV finanszírozásának rendezéséhez, a paraméterkönyv és a létszámleépítés visszavonásához.

Legutóbb április 7-én volt BKV-sztrájk. A követelések ugyanezek voltak, akkor üzemkezdettől délután egyig nem jártak a tömegközlekedési eszközök. Akkor is csak néhány járat közlekedett a munkabeszüntetés idején.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázrobbanás Pesten - három lakás lakhatatlanná vált

Gázrobbanás történt pénteken kora hajnalban egy VIII. kerületi, Mátyás téri lakásban - tájékoztatta… Tovább olvasom