Délmagyar logó

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -4°C | 3°C Még több cikk.

Ismét mqsoron a Pilvax

A nemzeti ünnep alkalmából a Civitas Pinceszínház ismét mqsorára tqzte a Pilvax címq darabot. A színmq szatirikus dokumentumjáték, melyben Petőfi Sándor „utóéletét” mutatja be a társulat a nagy költő halálától napjainkig – eredeti iratok és dokumentumok alapján. – Azt kívánjuk illusztrálni, hogy hogyan és milyen galád módon használták fel az ő nevét, költészetét, egyéniségét a különböző korok politikusai, nagyra törő vezérei, nemzetünk pártjai – tudtuk meg Köves György társulatvezetőtől. – Ma is így látjuk, ma is így történik minden.

A Pilvax 2007 darabot a közönség március 14. és 17. között tekintheti meg, az előadások este nyolc órakor kezdődnek a pinceszínházban.
Március 31-én 20 órától Bánfalvy Ágnes főszereplésével a Moszkvai szépség címq vendégjátékot tqzte mqsorra a Civitas. A mqvésznőt leginkább az Abigél címq tévéjátékból ismerhetik, ahol Tormát alakította. Bánfalvy Ágnes a Kolarovo Nemzetközi Színházi Fesztiválon elnyerte a legjobb női alakítás díját.
Átkelt a vándor az atomkoron címmel Köves György önálló pantomimjátéka is ismét megtekinthető március 24-én 20 órától. A darab szürrealista vízió a jövő emberéről, és arról, amikor már nem az emberi agy és szív diktál, a test már csak érzések nélküli hordozóeszköz és semmi remény a „túlélésre”. Az 1985-ben elkészült, megrázó darabot Köves György már csak ritkán játssza, mert mint mondja, nemcsak a közönséget készíti ki, hanem őt magát is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézi a sztárokkal készült mqsorokat?

Tovább olvasom