Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Ítélet a Concordia-perben

Budapest – A Fővárosi Bíróság hétfőn délelőtt hirdetett elsőfokú ítéletet a Z. István és társai ellen – hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt – indult büntetőügyben.
A Concordia-per néven ismertté vált ügyben az első fokon eljáró bíróság – a közzétett ítéletek szint – az elsőrendű vádlott kivételével nem szabott ki letöltendő börtön büntetést.

A bíróság Simon László elsőrendű vádlottat hűtlen kezelés bűntette, két rendbeli vesztegetés bűntette és orgazdaság bűntette miatt két évi börtönbüntetésre és négy évi közügyektől eltiltásra ítélte.

Koromapai Nicolette harmadrendű vádlottat hűtlen kezelés bűntette miatt – amelyet egy esetben felbujtóként követett el – egy év hat hónapi börtönbüntetésre ítélte. A szabadságvesztés végrehajtását három évi próbaidőre felfüggesztette.

Az ügyben ez év februárjában emelt vádat az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés, okirat hamisítás valamint vesztegetés miatt. A bíróság több ügyet vont össze abban a perben, amelyben most elsőfokú ítélet született. Így ebben az eljárásban tárgyalta az Agrármarketing Centrum Kht., valamint a Concordia Közraktár Rt. Ügyeit, mivel úgy ítélte meg, hogy azok egymással összefüggenek.

A most hozott és kihirdetett ítéletek nem jogerősek.

Olvasóink írták

  • 2. Jozsoci 2011. június 06. 16:18
    „Stadler Józsi bácsinak is felfüggesztettet!”
  • 1. achilleus 2011. június 06. 15:07
    „Tíz évvel az események után eljutottunk az elsőfokú - nem jogerős - ítéletig. Bravó!
    Kb. erről szólna a per: http://hvg.hu/itthon/20110211_concordia_per
    "(...) A vádlottak védői egészben vagy részben ügyfelük felmentését kérték, egyebek mellett bűncselekmény hiányára, vagy bizonyítás hiányára, vagy az ügy kezdete óta eltelt tíz évre hivatkozva. (...). A védők hivatkoztak még védenceik idős életkorára, valamint eltartott gyermekeikre is." Egyébként pedig kb. 100 millának hágtak a nyakára: "Az egyebek mellett a GSM96 Kft., illetve az említett személyek közreműködésével több mint 100 millió forintos kárt okoztak a Concordiának színlelt szerződések megkötésével."”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budaházy-ügy: védence szabadlábra helyezését kérte az ügyvéd

Budaházy György szabadlábra helyezését kérte ügyvédje, elsősorban védence gyermekeire hivatkozva. Tovább olvasom