Délmagyar logó

2019. 01. 20. vasárnap - Fábián, Sebestyén -4°C | 2°C Még több cikk.

Izraeli repülők - A Fidesz választ vár Szekerestől

Több kérdésre is választ vár a Fidesz frakciója Szekeres Imre honvédelmi minisztertől az izraeli repülőgépek magyarországi gyakorlatával kapcsolatban.
A Fidesz frakció vasárnapi közleménye szerint "Szekeres Imre menekül az igazság elől, márpedig kedden, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának ülésén eljön az igazság pillanata".

A Magyar Nemzet csütörtöki számában jelent meg, hogy az izraeli légi- és űrerők két gépe szerdán kétszer megközelítette a Ferihegyi repülőtér leszállópályáját Vecsés irányából, majd leszállás nélkül távozott.

A Fidesz szerint Szekeres Imrének a bizottsági ülésen számot kell adnia arról, hogyan fordulhatott elő, hogy az ország védelmének megszervezésére hivatott Honvédelmi Minisztérium észre sem vette, hogy egy másik ország kémrepülőgépei Budapest felett gyakorlatoztak. Szekeres Imrének számot kell adnia arról is, hogy miért tartják titokban a mai napig a kémrepülőgépek gyakorlatozásának okát és célját.

"Kíváncsiak vagyunk arra is: vajon miért gondolja úgy Szekeres Imre, hogy egy ilyen eset után még mindig nem kellene lemondania. A magyar emberek joggal várják el, hogy a magyar állam megvédje őket. A mostani kormány azonban alkalmatlannak bizonyult erre. Még szerencse, hogy már csak pár napjuk van hátra a hatalomban" - fogalmaznak a közleményben.

Olvasóink írták

 • 10. purgator 2010. március 22. 20:01
  „A NATO szintén cinkos "szövetségesünk" ellenünk. Gyakorlati lehetetlenség a tudtuk nélkül több csatlós országon keresztül eljutni ekkora gépekkel hazánk területe fölé. Ennyi a lényeg. Egyszerűen hazudnak végig lefelé.”
 • 9. Miska 2010. március 22. 17:36
  „Jöttek légifelvételt csinálni a földterületről amit jövőre megvesznek. :-))”
 • 8. ferenczydenes 2010. március 22. 12:47
  „Szerencsére már nem kell sokáig várni, és eltakarodik innen Szekeres úr.

  Remélem soha többé nem kerül vissza.”
 • 7. purgator 2010. március 22. 02:24
  „Ennyi idő elmúltával sem sikerült valami frappánsan parasztvakító mesét kitalálni az ügy elsíkálására? Vagy nem is akarnak. Nagykövetük - egy diplomata - nem elszólásból tette hozzá a "rutinfeladat" kifejezést.
  Baromi egyszerű erődemonstráció - vegyétek már észre barmok: mi vagyunk már itthon, a ti bohóc, alkoholista haduratok a vigyázzba állás gyakorlásánál tart, nem honvédelmi kérdések megoldásánál... Tegyétek ki nyugodtan az ELKELT táblát.”
 • 6. Funny 2010. március 21. 21:32
  „Pénteken reggel a Kossuth rádióban egy "szakértő" nyilatkozott. A következőt állította: ha bekapcsolták volna a felderítő eszközöket az izraeli felderítő gépen, akkor azt mi észleltük volna.
  Ezzel a "szakértői" hazugsággal még gyanúsabb lett a dolog.”
 • 5. deszkás 2010. március 21. 21:06
  „Ha a HMben nemtudtak róla akkor a Gripeneknek kellet volna elfogni.Mivel nem ez történt valaki-k nagyon sumákolnak.Nagykövet asszony meg rárakott mégegy lapáttal "szoktunk ilyet csinálni"."Ez nem kémtevékenység volt".Wazze akkor mi a náthás volt?”
 • 4. dodó 2010. március 21. 20:07
  „Valaki elhiszi, hogy Szekeres Imre (Efraim Stern) a fajtársai rutinfeladatos kémkirándulásáról valami terhelőt fog mondani?”
 • 3. igazságkereső 2010. március 21. 19:49
  „Mi ez a nagy felháborodás! Kézen fekvő dolog, hogy folyamatosan közöttünk vannak a Moszad és a KGB magas kvalifikáltságú emberei, mint ahogy az más országokban is így van,csak most éppen egy fotó is elkészült a gépekről! Sokakat ennél jobban izgat az, hogy a kormány április közepétől ismét megakarja indítani a lakáselárverezéseket,kilakoltatásokat, pedig akik fizetni nem tudnak, azok nagy többsége önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe és ezért érdekes módon kevesebben háborodnak fel ilyen hatékonysággal,mint a két gép kapcsán.Pedig lehet, hogy meg lehetne akadályozni a kilakoltatásokat és elárverezéseket a lakosság nagy többségének összefogásával, csak az nem lenne olyan látványos,mint ez a műfelháborodás??!!”
 • 2. szilléri 2010. március 21. 16:24
  „Szekeres Imre nem fog válaszolni ! Néhány éve Jászapátiban dolgoztam. Ott még ismerték az család zsidó ősöket. Személyesen érintett a dologban!”
 • 1. Léni 2010. március 21. 14:17
  „Orbán nem járt mostanában Izraelben? Csak megnézték, hogy biztosan
  hazajött-e?
  Várjon már egy kicsinykét, az új miniszterrel majd helyreteszik a kémrepülők
  helyét a Világban. Orbán más ügyeket szokott titkosítani !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorosokat és kerékpárosokat ellenőriz a BRFK

Rá kell kényszeríteni a motorosokat és a kerékpárosokat a KRESZ szabályainak betartására - közölte… Tovább olvasom