Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Izraeli tankok a Gázai övezetnél

Több tucat tankot és páncélos járművet vezényelt az izraeli hadsereg a Gázai övezet határához vasárnap - jelentette az AFP francia hírügynökség.
A zsidó állam korábban jelezte: lehetséges, hogy szárazföldi akciót is indít a szélsőséges palesztin fegyveresek ellen. Vasárnap 6500 tartalékos katonáját mozgósította a védelmi minisztérium.

Izrael szombat reggel óta több légicsapást hajtott végre Hamász-célpontok ellen a Gázai-övezetben, válaszul arra, hogy a palesztin szélsőséges szervezet napok óta rakétákkal lő izraeli területeket. Egy nap alatt több mint 280 palesztin vesztette életét, legtöbbjük Hamász-tag, de vannak civil áldozatok is. A sebesültek száma eléri a 600-at. Az izraeli légitámadásokra válaszul a Hamász rakétákat lőtt ki Izraelre, az egyik lövedék elérte Asdodot, Izrael második legnagyobb kikötővárosát, 30 kilométerre északra Gázától.

Újabb izraeli légicsapás: csempészalagutakat bombáztak

Vasárnap délután újabb légicsapást mért a Gázai-övezetre az izraeli hadsereg. Helyi jelentések szerint a térséget Egyiptommal összekötő csempészalagutakat támadták a gépek. Az egyiptomi-gázai határ mentén végig sűrű, fekete füst látható. Az alagutakon át juttattak élelmet, üzemanyagot és fegyvereket az izraeli blokád alatt álló övezetbe.

Korábban több tucat tankot és páncélos járművet vezényelt az izraeli hadsereg a Gázai övezet határához. A zsidó állam azt is jelezte: lehetséges, hogy szárazföldi akciót is indít a szélsőséges palesztin fegyveresek ellen. Vasárnap 6500 tartalékos katonáját mozgósította a védelmi minisztérium.

Izrael szombat reggel óta több légicsapást hajtott végre Hamász-célpontok ellen a Gázai-övezetben, válaszul arra, hogy a palesztin szélsőséges szervezet napok óta rakétákkal lő izraeli területeket. Egy nap alatt több mint 280 palesztin vesztette életét, legtöbbjük Hamász-tag, de vannak civil áldozatok is. A sebesültek száma eléri a 600-at. Az izraeli légitámadásokra válaszul a Hamász rakétákat lőtt ki Izraelre, az egyik lövedék elérte Asdodot, Izrael második legnagyobb kikötővárosát, 30 kilométerre északra Gázától.

Olvasóink írták

 • 7. efje 2008. december 29. 00:32
  „Egy izraeli áldozatért képesek ezreket megölni. Most meg tankokat küldenek rajuk. Mégis mire számítanak?
  Ennyi erővel az olaszliszkai lincselés után le kellett volna mészárolni a fel falut? Azonnal hagyjak abba! Ebbe mindannyian belepusztulnak előbb-utóbb. Ráadásul rokonok közt meg nagyobb szegyen az ilyen. Ezek a hitetlenek tartják magukat kiválasztottnak?”
 • 6. aranka2 2008. december 28. 22:19
  „Kedves Kreatív!
  Akadémikusnak álcázott, ámde mégis kioktató, fellengzős stílusban feltett kérdéseidre válaszom az, amit a napóleoni gárda adott Waterloo-nál (Victor Hugo szerint) a megadásra felszólító angol kérésre: szart!

  Az 1. vh. után államalapítások nem voltak, protektorátusok alakultak, a britek és a franciák felosztották a felbomlott török birodalmat, meg megígérték a zsidóknak a nemzeti otthon létrehozását (Balfour-nyilatkozat, 1918 nov. 2.) Az önálló Palesztinának nincsenek és sosem voltak határai, ilyen állam nem alakult meg eddig. Igaz, hogy az ENSZ elméletben megalkotta, de ezt a határozatot az arab államok nem fogadták el. A zsidók elfogadták volna, de nem állt módjukban, az ENSZ határozat szerint létrehozott zsidó államot azonnal megtámadta minden arab szomszédja, az ideiglenes határok ezek után a hadi eseményeknek megfelelően alakultak. Azok egyikét sem fogadta el azóta egyetlen nemzetközi szerződés, vagy határozat sem. Az általad említett "kirekesztő, vallási alapú, rasszista" jelzők az eddigiek ismeretében légből kapottak, ostobák és rosszindulatúak, azokat elemezni nem szükséges. (kirekesztő: mai magyar divatszó, nincs értelme. Vallási alapú: a zsidó vallás egyenesen ellenzi Izrael létrehozását. Rasszista: zsidók és arabok egészen közeli nyelvrokonok, köztük rasszi szintű különbség feltevése ostobaság)
  Az élettér meg nem hangzik ismerősen. A náci élettérhez a zsidó állam fennmaradásáért való küzdelméhez bizony az égadta egyvilágon semmi köze.
  Amúgy csókoltatlak.”
 • 5. 751510 2008. december 28. 22:17
  „Logaritmus

  Kicsit olvass utána Izrael állam "történelmének", és ne írj hasonló butaságokat, mert ezzel nem csak az itteni fórumozók legtöbbjében váltasz ki indulatokat, de Palesztína arab lakosságát veszed semmibe (nem mintha bármi súlya lenne szavaidnak).”
 • 4. kreatív 2008. december 28. 21:42
  „X az Y-n! Történelmi áttekintő okfejtésed sántít! A XX. és XXI. században, az ENSZ égisze alatt, a békefenntartó küldetés érájában hogyan képzelhető el fasisztoid térnyerés? Hol van ISTENOSTORA, a demokrácia védelmezője, hol van, és milyen szerepet tölt be a konfliktusban az USA?”
 • 3. bespin 2008. december 28. 21:37
  „Kedves Logi!
  A másik gázai cikkhez tartozó hozzászólásokat olvasd el és azután szólj hozzá "lécci".
  A középkori vagy előbbi "honfoglalások" nem a világ tv és internet nyilvánossága előtt zajlottak!
  A történelmet a győztesek írják, de remélem ebben az esetben, mint győzelem, olyan nem lesz, csak döntetlen!”
 • 2. Logaritmus 2008. december 28. 21:30
  „"..egy kirekesztő, vallási alapú, rasszista csoportulás követel magának életteret"

  Ez mondjuk illene a régi Magyarországra, Németországra, Ausztriára, Csehországra, stb. bármire mert mindegyik ország kirekesztő módon, vallási (vagy más) segítséggel, rasszista/nacionalista/stb. alapon szerveződött meg. Izrael sem rosszabb vagy jobb ilyen szempontból, csak sajnos amit nekünk sok száz évvel ezelőtt kellett csinálnunk a fennmaradásunkért nekik most napi szinten kell.”
 • 1. kreatív 2008. december 28. 21:18
  „Kedves Aranka! Egyetlen kérdésemre sem adott elfogadható választ. Kérem tanulmányozza az I. világháború utáni közel-keleti állam-alapításokat. Nézze meg az önálló Palesztina határait! Kövesse a II. világháború utáni történéseket, majd vonja le a következtetést: egy kirekesztő, vallási alapú, rasszista csoportulás követel magának életteret! Élettér! Ugye ismerősen cseng! Aranka! Induljon az alapoktól, s felelőtlen, személyeskedő, alaptalan kinyilatkoztatásokra ne ragadtassa el Magát! Ez szégyenteljes, ömmagát degradáló!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabályozzák Pécsett, milyen színe lehet egy épületnek

Január 15-től előírják Pécsett, hogy egy-egy városrészben milyen színűre festhetik az épületek homlokzatait. Azért szabályozzák ezt, mert a felújításoknál sokan rikító színeket használtak, amelyek nem illettek a környezetbe. Tovább olvasom