Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Január 20-tól nincs kegyelem az ittas sofőröknek

Vasárnaptól ha az alkoholszonda elszíneződik, akkor a helyszínen bevonják a sofőr vezetői engedélyét. A kormányszóvivő elmondta, hogy egyebek mellett a rengeteg baleset és haláleset indokolja a zéró toleranciát.
Az új rendelet elsőre kicsit talán szigorúnak tűnik, azonban az adatok alátámasztják a zéró tolerancia indokoltságát – mondta Budai Bernadett. 2006-ban ittas vezetés miatt 154-en haltak meg az utakon és 2300 baleset történt – ismertette a kormányszóvivő. A kormányszóvivő felhívta a figyelmet arra, hogy az ittas vezetés eddig sem volt megengedett, most azonban már nem mérlegelik a büntetés mértékét az elfogyasztott alkoholmennyiség tekintetében, hanem azonnal bevonják a jogosítványt.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. nonem 2008. január 14. 23:34
  „Kedves pancser!, mint a pályán kivűl a lelátón álló, úgy viselkedsz. Szerinted kár a szigorítás, sőt ki kellene venni a kresz-ből a különféle szerek hatása alatt álló vezetők büntethetőségét, számonkérését. Igazi liberális vagy! Ha defenziv vagy a vezetésben, még nem jelenti azt, hogy minden befolyásoltság alatti vezető veszélyeztetését ki tudod védeni. Örülj, hogy eddig ilyennel nem találkoztál! Mindenre tudsz magyarázatot adni látom, de szerintem kell a szigorítás- ez nem hungaricum!”
 • 22. FERGIE 2008. január 14. 22:37
  „"Kedves " rendőruraknak üzenem, hogy szombat, és vasárnap éjjel, éjszaka tele van az egész BELVÁROS ittas söfőrökkel, és gyorshajtó barmokkal! Ajánlom figyelmükbe a Stelczer Lajos, Apáca,Rákóczi ferenc utca és társai utcákat!!! Ja, és a tilosban álló esti, részegen az egész STELCZER LAJOS UTCÁT végigordító állatokkal mi lesz??? Mi földszinten lakók rettegünk, hogy mikör törik be az ablakunkat! Jó lenne, ha rendszeres éjjeli járőr lenne ott, ha más nem, max, hétvégente!! Adjak még tippeket?”
 • 21. Cseter János 2008. január 14. 18:44
  „Kedves Horváth Zultán úr! Nem szokásom trágár szavakt írni olyan emberekről, aki emgem nem sértegetnek! Igaz vannak helyesírási hibáim, de csak azok értékelik, akik tanárnak képzelik magukat. S hiszik itt is az a dolguk, hogy osztályozzanak. Persze, akiknek az érdekeit sértik a hozzászólásaim, azok viselkednek a tehetségtelenségüket nem is leplezve, alkalmatlanok a köz elé tárni a felvetéseimre a válaszokat.
  Perze engem nem zavar, akár hogy is hivják magukat a kritikusaim, sőt felőlem lehet akát tanár, előbb utóbb kiderűl, hogy lehet valaki ilyen szamár?”
 • 20. pancser 2008. január 14. 18:11
  „Gyurcsi hallott valamit, aztán döntött, mert csak ő döntött. Mitől színeződik el a szonda és mit bizonyít? Alkoholtól, de mástól is. Gondolom jogorvoslatot lehet kérni, hogyan bizonyítja a Rendőrség az ittasságot vérvétel nélkül? Olyan ez mintha a tolvajt kézlevágással büntetnék! Nem túl szigorú ez a büntetés egy pohár sörért? Fogadásom van arra, hogy a nagyhangúak legtöbbje már vezetett ittasan, én még nem. Azt mondom a mérlegelésre, különbségtételre szükség van. Miért kell összemosni, holtrészeget azzal, akiben a még maradt valami a legénybúcsú alkoholjából a tudtán kívül? Alkohol helyett inkább füvezzenek,tablettázzanak az emberek, mert arra nincs szonda meg jogsielvétel? Előre a drogokért? Amerikában az alkoholtilalom kinevelte a gengsztereket, nálunk gazdagítjuk a drogkereskedőket? Nincs ez a dolog végiggondolva, de Fletó neveli a népét!”
 • 19. Zozo 2008. január 14. 17:44
  „Cseter Jánosnak köszönöm a saját magát minősítő válaszát.Sajnos nem minden szavát sikerült elolvasnom és megértenem,de talán csak azért,mert nem egy iskolában tanultuk a fogalmazást és a helyesírást. Üdvözlettel:Horváth Zoltán.(most többet tud rólam?)”
 • 18. Cseter János 2008. január 14. 17:37
  „Ennyi észel írhatna az "ál" neve helyére a "Nomenklturát ia! Ha mást nem tud a cikkhez szólni mit engem kritizálni! Az normális olvasótársaim így is megértik a hozzászólásom lényegét. Aki a hét törpe közt a Kukának érzi magát az meg viselkendjen aként!”
 • 17. Zozo 2008. január 14. 17:02
  „nonem! Bár a cikkhez már hozzászóltam,most csupán az Ön mondataira szeretnék reagálni. Mindenkinek joga van leírni a véleményét,de biztos vagyok abban,hogy az olvasók közt akad olyan is,akit zavar a hibáktól hemzsegő,érthetetlen tartalmú és trágár szavakkal tűzdelt hozzászólás. (Úgy tűnik Cseter János "Úr" nem tartozik a kedvencek közé,hisz elég sok kritikát kapott már az elmúlt hetekben . )”
 • 16. nonem 2008. január 14. 16:33
  „Cseter Úr! (hiányosan) Talán érdemes volna azon osztályba ismét beiratkoznia ahol a magyar nyelv helyesírását tanítják- még nem késő- talán. A "tályékoztatás" és az "otthol" nem elütés kedves Úram! Inkább modja tollba, és alkalmazhatna lektort is! Üldözési mániájából lejjebb is adhatna, hasznára válna! Nem csoda, hogy annyi "hozzászólása" nem bírja a nyomtatott formát! Ez nem a szerkesztőn, hanem Önön múlik, ha annyira ráér és üti a billentyűket- mert van, rendőri túlkapás ide- oda.”
 • 15. sántha zsolt 2008. január 14. 16:26
  „de akkor a faszkalap parlamenti képviselők is mondjanak le a mentelmi jogukról!de nem is értem azért mert valaki képviselő már nyugodtan ihat?mert megtagadhatja a szondáztatást mire fel???”
 • 14. Zozo 2008. január 14. 16:22
  „Vagy valaki az én nickemmel szólt hozzá a cikkhez,vagy van más Zozó is? Na mindegy! Nagyon helyesen teszik,ha bevonják a jogsit az ittas vezetőktől,mert talán így sok tragédiát sikerül megelőzniük az intézkedő rendőröknek.Akinek nincs félnivalója az biztos bátran fújja a szondát,mit ahogy teszem azt én is. Egyébként akik gyógyszert,vagy svéd cseppet és egyéb dolgokat fogyasztanak,azoknak nem árt elolvasni a tájékoztatót,hisz ott pontosan felsorolják az összetételt és a várható mellékhatásokat,sőt még azt is,hogy ,ha esetleg nem tanácsolják egyidejüleg az autó vezetést.Tehát,aki tudja,mit fogyaszt annak tisztában kell lennie azzal is,hogy pl. a Svéd csepp minimális alkoholt is tartalmaz,ezért a fogyasztása mellett nem szabad autót vezetni! No és persze óvakodjunk a konyakos meggytől is!”
 • 13. Cseter János 2008. január 14. 15:23
  „E cikk nem csak az ittas soförről szól! Hanem azokról a rendőrökről is akiket társaik megbélyegeszetek a brutalitásukkal és a hivatali visszaéléseikkel! Tehát, mint írtam e témával kapcsolatban híányolom a másik oldal közzétételét! Ez semmiféle összeseküvés és üldözési mániát nem takar. Csupán az elvárható tályékoztatást! Történetesen úgy mint a kedves "Péter" olvasótársam tette nekem címezve mind, ha én nem tudnám, hogy mi a teendő a hibatali visszélés esetinél!
  Pedig , ha figyelmesen elolvasta volna az előbbi cikkem, akkor rájöhetet volna, hogy e témában otthol vagyok! Sőt, azt is közzé merem tenni, hogy a sajtó is tudja ismerí a "szélmalom harcom" a hivatali visszaélők leleplezéséről! E rendszerben ez nem megy, mivel a bűnüldözés vezetőit a politika helyezi a posztjára és nem a tudás az alapja a megbízásaiknak!”
 • 12. Péter 2008. január 14. 14:04
  „Cseter János!

  Elveszik a jogsidat jogtalanul, irány a kórház vagy ügyelet, tanúk pecsét, stb., és rendőrök nagyon megfogják ütni a bokájukat!

  De azonnal, és nem másnap meg harmad nap!!!

  Tovább megyek, ott ahol vagy, megmondod a rendőrnek, mész a kórházba, illetve a rendőrségre ahol szintén van ügyelet, akkor eléggé becsúszik a sport csoki a zsarunak, ott a helyszínen. Azért nincs már teljesen kommunizmus!

  Itt sokkal inkább az a kérdés, pl., valamelyik kedvenc képviselőm piásan lesz megfogva, lesz-e annyi gerinc a rendőrben, hogy végigviszi az ügyet, és felvállalja-e?”
 • 11. zozo 2008. január 14. 13:48
  „Visszavonták a tesztereket mert ahol lehetett volna használni ott nincsenek rendőrök.
  A legtöbb halálos balaset, alkoholos vezetés vasárnap hajnal szórakozó helyek ahol van alkohol, speed stb- ott rendőr nincs tuti, mert alszik vagy nyugalmat szeretne magának.”
 • 10. aaa 2008. január 14. 13:42
  „Tudtommal nemrég vonták vissza a drogszondákat vagy teszteket a járőröktől mert nagy szükség nem volt rájuk! Szal azért kevesebben ülnek belőve a volán mögé mint részegen persze ettől még rá kell jönniük ha be van lőve valaki és akkor rögtön jogsit el és bíróság!”
 • 9. zozo 2008. január 14. 13:36
  „Az állításom bizonyítása indirekt.
  Van a rendőrnél alkoholszonda meg alkoholszonda oszt ennyi.
  Mint a nevéből is adódik csak annak az ellenőrzésére szolgáll.
  Szemléletesen megállít a rendőre ittál svéd csepet 1 kanállal a ketyere fütyöl jogsi ugrik. második változat egy kis speed tabletta fújod szonda tiszta jogsi marad!!
  Arra próbáltam rávilágítani, hogy a kettő közti különbség horrorisztikus a bogyó javára.”
 • 8. aaa 2008. január 14. 12:43
  „zozo Hol olvastad te hogy a narkót szabad használni?”
 • 7. zozo 2008. január 14. 12:21
  „A lényeg inni nem szabad, narkó az szabad!
  Nem vagyok érintett a történetben de azért ez elmeháborodottságra vall.
  Mi van akkor ha valaki olyan gyógyszert szed /pl svéd csepp, köptető stb/ ami minimálisan de tartalmaz alkoholt, elveszik a jogsit??? közben sok belőtt egyéniség száguld az utakon.
  A magyar lovasnemzet lévén sosem tud felülni a lóra két lehetősége van alatta vagy átugorja.”
 • 6. mano 2008. január 14. 12:12
  „Ok, rendben, elfogadom. De könyörgöm, tegyék lehetővé, hogy a 21.században normálisan lehessen az utakon közlekedni, haladni. Pl. Sopron-Győr 90 km, ha minden táblát, tiltást stb. betartok akkor az út legalább 2 óra. Sopron - Zalaegerszeg 120 km, ugyanez a helyzet. Nincsenekk elkerülőutak, aszfaltminőség nulla, mindenhol tiltó meg 30-as táblák. Ez normális?!”
 • 5. aaa 2008. január 14. 12:03
  „János meg az összeesküvés elméletei vegyítve egy kis üldözési mánival. Egyszer érném meg hogy a témára válaszol és nem kezd el terelni :)”
 • 4. - 2008. január 14. 12:01
  „Teljes mértékben támogatom aki iszik ne üljön má a volán mögé. És nem érdekel az sem hogy máshol mi van!”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Börtönbe vonulna az ügynökvád miatt Ungváry Krisztián

Egy napra börtönbe vonul Ungváry Krisztián történész, ha másodfokon is elmarasztalja a bíróság abban… Tovább olvasom