Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Januárban indítják a gazdaságfejlesztési pályázatokat

A gazdaságfejlesztés operatív program keretében indulásként három-öt pályázatot kívánnak meghirdetni. A nyílt pályázatcsoporton belül rendkívül markánsan jelenik meg a vállalati innováció és a kutatás-fejlesztés támogatása.
Jó hír a hazai kis- és középvállalkozóknak: már január közepén kiírják a gazdaságfejlesztés operatív program első pályázatait. Novák Csaba, az illetékes irányító hatóság vezetője elmondta, hogy a program keretében indulásként három-öt pályázatot kívánnak meghirdetni egyszerű műszaki tartalmú és komplex vállalkozásfejlesztés témakörben. Az előkészítés a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal és háttérintézményeivel együttműködésben történik.

Alapvetően egylépcsős, nyílt pályázati rendszerben juthatnak hozzá a gazdaságfejlesztési támogatásokhoz a kis- és középvállalkozások. Mindemellett a programon belül lesz olyan pályázati ablak is, amelyekkel az ország nyolc nagyvárosában (Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Veszprém) a pólusvárosi programokat - erős egyetemi háttérrel elsősorban a specializált innovációs és technológiai parkok létrehozását - támogatják, kétfordulós pályázatok kiírásával. A nyílt pályázatcsoporton belül ugyanakkor rendkívül markánsan jelenik meg a vállalati innováció és a kutatás-fejlesztés támogatása.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doboz a levélpapírhoz

Tovább olvasom