Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Januártól indul a teljesítményértékelési rendszer

Nem lesznek további leépítések a tárcáknál: a háttérintézményekben várható még karcsúsítás. Az új teljesítményértékelési rendszer januártól mintegy 1000 fő munkáját érinti: a legjobbaknak extra prémium jár, míg a gyengébbek jutalom nélkül maradhatnak.
A leépítések hatására a tárcák létszáma már eléri a tervek szerinti 6300 főt, itt már biztosan nem várható karcsúsítás: további létszámcsökkentés a háttérintézményekben fordulhat elő-jelentette ki Szetey Gábor kormányzati személyügyekért felelős államtitkár. Ám a januártól , mintegy 1000 fő eredményességét értékelő tér (teljesítményértékelési rendszer) nem befolyásolja a dolgozók elbocsátását. Az új rendszer nem érinti a pótlékokat és a fizetéseket- a jutalmat azonban már nem a szolgálati idő vagy a végzettség, hanem a munkateljesítmény határozza meg. A tér bevezetése után a vezetők évente a beosztottakkal közösen értékelik az elvégzett munkát.

A jutalomra szánt keretösszegek is változatlanok: ám a legjobbak a legtöbbet kapják, míg az eredménytelenül teljesítők jutalom nélkül maradhatnak. A legmotiváltabb 100 fő a tervek szerint kiemelt jutalomban részesülhet. A tér bevezetése egyébként 2007. júliustól a központi közigazgatás teljes állományát, 2008. januártól viszont minden közigazgatásban dolgozót érint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vereséggel zártak a SMAFC kosarasai

kosárlabda Fehérvár KC–SMAFC 86–72 (18–31, 19–7, 22–20, 27–14)… Tovább olvasom