Délmagyar logó

2018. 12. 11. kedd - Árpád -1°C | 5°C Még több cikk.

Járóka: erőteljesebben kell bevonni a roma közösségeket

Erőteljesebben kell bevonni a roma közösségeket róluk szóló döntésekbe - hangsúlyozta Járóka Lívia néppárti EP-képviselő pénteki közleményében.
A romákat és más kirekesztett közösségeket erőteljesebben kell bevonni a róluk szóló döntésekbe - hangsúlyozta Járóka Lívia néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő pénteki közleményében, amelyben beszámolt az EP szabadságjogi, igazságügyi és belügyi szakbizottságában az előző napon a romastratégia témájában folytatott megbeszélésről.

Mint írta, az ülésen Viviane Reding, az Európai Bizottság alelnöke bemutatta az unió központi javaslattevő-végrehajtó intézményének 2012-es munkaprogramját. Beszédében Reding kitért az európai roma stratégia minél hatékonyabb végrehajtásának szükségességére, valamint méltatta az e témában jelentéstevő Járóka Lívia munkáját.

A bizottsági alelnök kiemelt helyen említette a teendők között az európai roma stratégia keretében benyújtott tagállami integrációs stratégiák értékelését. Jelezte, hogy a tavalyi év végére kitűzött határidőt elmulasztó hat tagállam is várhatóan heteken belül beterjeszti saját cselekvési tervét.

Járóka Lívia az ülésen hangsúlyozta: a politikai szélsőségesség terjedése ellen a legszegényebb rétegek munkához juttatása, emberi jogaik biztosítása és életszínvonaluk javítása révén lehet a leghatékonyabban fellépni. A fideszes EP-képviselő visszautasította a romák helyzetével való visszaélést a politikai spektrum bármely oldalán. Nehezményezte továbbá, hogy a romákat szinte sosem szólaltatják meg sem a róluk szóló vitákban, sem az integrációs programok tervezésében és végrehajtásában, ahol a roma közösségek jóval erőteljesebb bevonására lenne szükség.

A néppárti politikus emlékeztetett arra is: Magyarországon a Fidesz-KDNP kormány tette büntethetővé a szélsőjobboldali félkatonai alakulatok működését az országban, ami példaként szolgálhat a többi EU-tagállam számára.

Olvasóink írták

 • 4. racionalitás? 2012. február 10. 15:44
  „2. papika56 2012.02.10. 13:05

  huuuuuuuuuuuuu de egyetértünk !!!”
 • 3. jozko 2012. február 10. 14:54
  „Pontosan mibe kell erőteljesebben bevonni?
  Munkába kizárt.
  Megállapodást betartó romákat pedig én még mutatóba sem láttam!

  Egyébként vannak köztük remek csávók:
  csak dolgozni, alkalmazkodi ne kelljen -no és fizetni se , és felelősséget se vállalni!”
 • 2. papika56 2012. február 10. 13:05
  „Kanadában most hoztak ítéletet a legnagyobb embercsempész ügyben ! Ilyen még sohasem volt Kanadában !!!2 év 8 hónap börtön : Kolompár Gizella és társai ügyében ! Mohácsi l. is ott van köztük.
  Ez a jó asszonyt kitüntetni kéne Magyon ! Rengeteg cigányt csalt ki Kanadába --csak még pár évig tevékenykedhetett volna. kivihetné még min. 500 ezer testvírít.
  Minden pénz --idő amit ezekért tesznek --csak időpocsékolás !!!
  Csak jogaik vannak --kötelességük : semmi !
  Jól cselekedett : Olaszország--meg Franciaország. KITOLONCOLÁS ! vissza az őshazába !!!!
  cigénynybűnözés : NINCS ! de a börtönben lévők 85 % mindd cigány!!”
 • 1. racionalitás? 2012. február 10. 12:26
  „ITT A LEHETŐSÉG...SEGÍLYESEK...LAPÁTRA......VÉGRE ÉS MUNKA-MUNKA-MUNKA!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt: egységes, látható és érezhető nemzetpolitikát folytat a kormány

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a magyar kormány egységes, látható és érezhető… Tovább olvasom