Délmagyar logó

2018. 12. 12. szerda - Gabriella -2°C | 5°C Még több cikk.

Jelenleg az ellenzéki pártok megítélése a kedvezőbb

Komoly hitelességi problémákkal küzdenek a pártok. Az MSZP az emberek többsége szerint ígérgető és korrupt. A Fideszt is sokan nagyontmondónak tartják, de sokkal kevesebben gondolják hazugnak.
Az SZDSZ-ről kialakult kép hasonló a szocailisták imázsához, az MDFmegítélése pedig sok tekintetben kedvezőbb a liberálisokénál- derül ki a Political Capital és a Capital research Piackutató Intézet közös vizsgálatából.

A vizsgálat során a pártokról kialakult képre voltak kíváncsiak. 23 jelző közül választhatták ki az emberek, hogy melyek jellemzik szerintük leginkább az adott pártot. Az MSZP-ről a válaszadók kétharmadának az ígérgető, a korrupt és a hazug szó jut eszébe. A Fideszről is 58 százalék gondolja, hogy ígérgető, de jóval kevesebben, hogy hazug vagy korrupt. A szocialista pártnak egy valódi előnye van a legnagyobb ellenzéki párttal szemben a válaszadók megítélése alapján: sokkal többen tartják győztes típusnak.

A kisebb pártok közül az MDF megítélése jobb, mint az SZDSZ-é. Előbbit is sokan tartják ígérgetőnek, ezen túl azonban leginkább a konzervativizmussal kapcsolatos jelzőket társították hozzá: hazaszeretőnek, hagyománytisztelőnek vélik. A liberális pártot sokan hasonlónak találják az MSZP-hez, de az SZDSZ további kiugró jellemzője a tehetetlenség, a választók szerint ugyanis a párt kevésbé tudja akaratát érvényesíteni a koalícióban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roma tévéstúdiót alapítana az Országos Cigány Önkormányzat

Roma információs és művelődési központ, valamint felsőoktatási ösztöndíjrendszer létrehozását… Tovább olvasom