Délmagyar logó

2018. 12. 10. hétfő - Judit 2°C | 8°C Még több cikk.

Jelentősen nőtt a menekültek száma egy év alatt

Összesen 62 százalékkal nőtt a menekültügyek száma 2007-ben az egy évvel korábbi adatokhoz képest - hangzott el a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) hétfői évindító tájékoztatóján. 2007-ben összesen 3419 menekültügyi kérelmet regisztrált a BÁH, ebből 2824 illegálisan az országba érkezett személytől érkezett.
Végh Zsuzsanna, a BÁH főigazgatója hangsúlyozta: a menekültügyek gyarapodása az Unió többi országának tendenciáival ellentétes, azonban nem kell kongatni a vészharangot, hiszen az összes 3419 kérelem sem olyan magas szám. A főigazgató hozzátette: a menekültek legnagyobb többségét a vietnámiak (862 fő), a szerbek (800) és a kínaiak (417) teszik ki.

Kérdésre válaszolva az eseményen részt vevő Takács Albert igazságügyi és rendészeti miniszter elmondta: a 2006-os 1531-hez képest a 2007-ben elfogott 2824 illegális menekült nem azt jelenti, hogy arányaiban ennyivel több lenne az illegálisan beutazó, hanem jelentheti a felderítés hatékonyságának növekedését is. A tárcavezető azt nem tudta megmondani, mennyi lehet az összes határsértő, ugyanakkor szerinte Magyarország schengeni csatlakozásával nem nőtt a kockázat a határokon.

Végh Zsuzsannak érdekesnek nevezte még, hogy 2007-ben csökkent az állampolgársáégért folyamodók száma, ami elsősorban Románia uniós csatlakozásának köszönhető.

Olvasóink írták

  • 1. Cseter János 2008. január 22. 16:35
    „Érdekes, közel a duplájára nőtt a határsértő, azaz ollegális bevándorók száma, de a miniszterünk szerint nem azért mert megnyitották a határokat, sőt már sokkal kevesebb a letelepedési engedély kérők száma is! Akkor mi a fenének kell Őket itt tartani?
    Vagy toloncolják vissza a hazájukba vagy engedjék tovább az úti céljuk felé. Hisz, se munkát, se lakhatást nem képes ez az ország vezetése adni nekik. Vagy minek kell itt tartani Őket? Ki tudja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vibrációs gyűrűt akart lopni, de lebukott a nyíregyházi lány

Mivel szégyellte megvenni, inkább megpróbált ellopni a boltból egy szexuális segédeszközt… Tovább olvasom