Délmagyar logó

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -5°C | 2°C Még több cikk.

Jobbik: 2010 a betartatlan ígéretek éve

A Jobbik szerint 2010 a betartatlan ígéretek éve volt: a fideszes vezetésű önkormányzatok a közműdíjak emeléséről döntöttek, miközben a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata nem történt meg, a kormány pedig, bár ígérte, nem indította el a bajba jutott lakáshiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt.
Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: ma már a családok több mint tizede tartozik a közüzemi díjakkal, ha pedig tavasszal lejár a kilakoltatási moratórium, százezrek kerülhetnek az utcára, a kormány mégsem kínál megoldást ezekre a gondokra. Hozzátette, a Fidesz-KDNP egyik legfontosabb vállalását nem teljesítette, azaz hogy "senkinek sem kell a közüzemi számlák tengerében, a kilakoltatástól félve töltenie az ünnepeket".

A politikus szerint az, hogy a fideszes vezetésű önkormányzatok semmit sem tettek a közműcégek privatizációjának felülvizsgálata érdekében, "már-már a hazaárulás határát karcolgatja".

A nemzeti eszközkezelő elmaradásáról szólva Z. Kárpát Dániel úgy fogalmazott: 105 ezer ingatlantulajdonos több mint három hónapja nem tudja fizetni az égbe emelkedő törlesztőrészletet, őket "magukra hagyta kormány".

Pártja elképzeléseit ismertetve elmondta: a Jobbik a kilakoltatási moratórium meghosszabbítása mellett végrehajtási moratóriumot vezetne be, a behajtási jutalékot pedig 2 százalékban maximálná. Szorgalmazta azt is, hogy a "kirívóan etikátlan" bankok működési engedélyét vonják be, a gyorskölcsönöket jóval a piacon megszokott kamatok feletti szinten nyújtó pénzintézeteket pedig szorítsák vissza.

Javasolta az "öncsőd" lehetőségének bevezetését is, amellyel a családok - a kormány által meghatározott feltételekkel - mentesülhetnének a törlesztési kötelezettség bizonyos része alól.

Olvasóink írták

  • 3. igazságkereső 2010. december 29. 20:40
    „Mi lenne akkor,ha az alpesi valutát egyáltalán nem látott devizahitelesek súlyos gondjain valóban segítenének úgy, hogy a magyarországi devizakereskedőket "leállítják",mert ténykérdés, hogy virtuális árfolyammozgatásról van szó,most már csak azt lenne jó tudni,hogy ki vágja zsebre ezt az irdatlan összeget,miközben folyamatosan fenyegetik a CHF lakáshiteleiket fizetni nem tudókat! Hogy is tudnák fizetni,hiszen a munkahelyeket is módszeresen számolják fel,azaz lehetséges,hogy a magyarországi devizahitelesek szándékos tönkretétele zajlik Magyarországon? A magyar bankok egyetlen svájci frankot nem vásárolt fel, csupán annak árfolyammozgatásával teszi tönkre a tőlük devizahitelt kért ügyfelet annál is inkább,mert 2003-2008 között maguk a bankok terelték az ügyfeleket a CHF irányába! Nyilván előre megfontolt szándékkal,előre kitervelve a virtuális árfolyam manipulációt! Miért tűrte ezt a Gyurcsány,majd vele szövetséges Bajnai kormány és miért hezitál a jelenlegi kormány e tarthatatlan állapot felszámolásán?!”
  • 2. zero 2010. december 29. 16:59
    „De igen”
  • 1. deszkás 2010. december 29. 14:37
    „Miért? Nincs igaza?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: szólamokkal nem lehet válságot kezelni

A válságot nem nemzeti szólamokkal, és 10 évre szóló stratégiával, hanem azonnali likviditást javító… Tovább olvasom