Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 1°C Még több cikk.

Jobbik: az LMP képviselői költözzenek le Gyöngyöspatára!

A Jobbik szerint az LMP pénteki közleményével ismét bebizonyította, hogy a szélsőségesen liberális, a "magyarok ellen uszító gyűlöletpolitika" még mindig nem veszett ki a hazai politikából. Azt javasolják az LMP képviselőinek, hogy "költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre", hogy belássák, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára.
A Jobbik közleményében arra reagált, hogy az LMP arra szólította fel az országos és megyei rendőri vezetést, hogy megfelelő eréllyel, valamint a törvény szigorával lépjen fel a gyöngyöspatai lakosok védelmében és előzze meg az önbíráskodás minden formáját. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője közleményében hangsúlyozza: a Heves megyei település roma és nem roma lakosaitól az elmúlt 24 órában több kétségbeesett, a közbiztonság tarthatatlan helyzetére utaló segélykérés érkezett az LMP-hez és a helyi roma közösséggel foglalkozó lelkipásztorhoz.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI-hez eljuttatott közleményében hangsúlyozza, hogy az LMP - amelyet "SZDSZ 2.0"-nak nevez - a törvénytisztelő és védtelen magyar családok helyett "az őket terror alatt tartó bűnözőket" védi és - ahogy a múlt vasárnap a gyöngyöspatai látogatásán is tette - alattomos módon hergeli a magyarok ellen, régi SZDSZ-es módon "kioktatva" őket jogaikból.

"A vidéken mérhetetlen támogatottságú, a kistelepülések problémáit hírből sem ismerő belvárosi rétegpárt képviselőinek azt javasoljuk, ne csak egyszer, néhány órára mozduljanak ki Budapest közigazgatási területéről, hanem költözzenek le a gyöngyöspatai cigánysor közepére néhány hétre. Akkor ők is be fogják látni, miért van szükség a Szebb Jövőért Polgárőrség munkájára, akik tegnap fatolvaj cigányokat juttattak a rendőrök kezére, bár utóbbiak csak kutyáik segítségével tudták megfékezni a falu lakosságát terrorizáló bűnözőket és családtagjaikat" - olvasható a közleményben.

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március eleje óta járőröznek 2800 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik helyi vezetője Juhász Oszkár, az MTI-nek korábban azt mondta: azért járőröznek, mert sok bejelentést kaptak vagyon elleni bűncselekményekről, garázdaságról, zaklatásról és a bűncselekményekkel helyi cigányokat vádolják.

A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetést" tartottak a községben.

Az LMP négy országgyűlési képviselője, Szabó Tímea, Szabó Rebeka, Dorosz Dávid és Szilágyi Péter a március 6-án Gyöngyöspatán járt, találkozott a település polgármesterével és roma vezetőkkel.

Olvasóink írták

 • 6. TELSTAR 2011. március 12. 09:16
  „Minek kell ontani a szerbeket ??
  :-))”
 • 5. novaklaszlo56 2011. március 12. 02:23
  „Félelem, harag, agresszió és szerbontás

  Ámulok. Hogy lehet ez: honnan kúszik elő e sötétség?
  Hát milyen orkán űzi fölénk odafentről (!) a fellegeket?
  Mindegy. Így legalább már meghal a kétség,
  S ébred az elme: szép Magyarország, ég teveled!

  Díszes atillád mellén bomlik a bársony,
  Sapkád: korona, s tetejében a ferde kereszttel
  Tar koponyádon billeg, bűzös szádból mállik a mákony.
  Tartod elém aranyalmád, de jogarral kirekesztel...

  Menj a fenébe! Mátkám voltál, életem adtam volna teérted!
  S voltak idők, mikor úgy tűnt, kell is a vérem.
  Nem volt semmi se drága nekem, ha te kérted!
  Most van vége! Tágulj tőlem, de előbb még add ki a bérem!”
 • 4. TELSTAR 2011. március 12. 01:24
  „Az a polgármester vagy hülye, vagy megvették kilóra.”
 • 3. maros50 2011. március 12. 00:48
  „Kell nekünk közlemény,cigányterror,meg budaháziterror,meg betyárseregterror,meg újalkotmány meg szebb jövő!!!!”
 • 2. dodó 2011. március 11. 20:54
  „Az LMP-től "tudják a jogaikat" :: 2011.03.10
  A Jobbik helyi elnöke elmondta, a helyzetet tovább rontotta, hogy vasárnap megjelentek az LMP képviselői is, a cigányok azóta folyton azt hangoztatják, ők ismerik a jogaikat. A lakosságot pedig többet ócsárolják és fenyegetik, mint korábban.
  A helyzetet tovább élezi, hogy Gyöngyöspatára délután két kisbusznyi cigány érkezett, akiket a helyiek nem ismernek, senki sem tudja, ki és honnan szállította ide őket. Körülbelül húsz polgárőr teljesít még szolgálatot Gyöngyöspatán, ám Tábi László helyi polgármester feltett szándéka, hogy amint lehetséges, kitiltja őket a faluból.”
 • 1. queenmargareth 2011. március 11. 20:20
  „Nem. Az LMP képviselői költözzenek az új miniszterelnöki irodába, szegény kisember nem látszik ki az asztal mögül sem, ha nem tesznek alá sámlit:)))))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó hírnevének megsértése miatt pert indít Rákay Philip

Jó hírnevének megsértése miatt pert indít Rákay Philip, a Magyar Televízió intendánsa és a Contact… Tovább olvasom