Délmagyar logó

2019. 01. 24. csütörtök - Timót -2°C | 1°C Még több cikk.

Jobbik: börtön a cigánybűnözés tagadóinak!

Börtönnel büntetné a Jobbik, ha valaki nem fogadja el a cigánybűnözés létezését - írta szerdai számában a Népszabadság.
A napilap ismertette: az Apáti István, Szávay István és Volner János által jegyzett egyéni képviselői indítvány szerint az, aki nagy nyilvánosság előtt valamely büntetőjogilag releváns társadalmi viszonnyal, így különösen a közbiztonság állapotával, valamely bűnözési formával, illetve jellemző bűnelkövetői körrel kapcsolatos köztudomású tényt tagad, kétségbe von vagy jelentéktelen színben tüntet fel, bűntettet követ el, és három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Ha ugyanezt hivatalos eljárásban hivatalos személy követné el, őt akár öt évre is bezárhatnák.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy a normaszöveg tervezetében a cigánybűnözésről nem esik szó, de az előterjesztés indokolásának első mondatából kiderül, hogy miről van szó. A közbeszéd évtizedek óta akadályozza a társadalmat feszítő problémák megoldását, a közösség előtt jól ismert, de állami szinten el nem ismert bűnözési formák, így pl. a cigánybűnözés feltárását, okainak kutatását véli a három jobbikos képviselő.

Szerintük „egy szűk, de annál erőszakosabb” kisebbség kényszeríti valóságtól elrugaszkodott álláspontját a csendes többségre a többséghez tartozók jobb tudomása, személyes tapasztalatai ellenére. Mindezt a tolerancia jegyébenteszik, a hivatalos szervek pedig rosszul értelmezett megfelelési kényszerből segédkezet nyújtanak ehhez - idézte a lap az előterjesztést.

Olvasóink írták

 • 9. almaszósz 2010. november 13. 11:36
  „Becsülöm a JOBBIK hozzáállását ugyanis mint ellenzék rávilágítanak az ország problémáira. Az általuk beadott több tucatnyi törvénymódositást illetve javaslatot eddig mind elutasította a kormány, de meglepően a FIDESZ a benyújtott javaslataik nagy részében pont a JOBBIK által megfogalmazottakat fogadja el.
  Tegnap néztem a TÉNYEK c. "műsor" első negyed óráját -utána kikapcsoltam mert már nem bírtam- biz Isten a Kékfény c. műsort lekörözte! Kirabolták, leszúrták, elütötték, megverték.... A Pintér Úrnak üzenném hogy már eltelt az ígért 3 hét! Nem tapasztalnám hogy nagyobb lett a rend! Sőt...
  Ha a JOBBIK lett volna a választások nyertese nagyobb lett volna az esély a radikális változásokra. Nem gond, kicsit több mint 3 év és eldől hogy kell-e ez az embereknek!”
 • 8. Dilara 2010. szeptember 15. 18:15
  „Milyen kár,hogy nem a jobbik nyert.Nem alaptalan a romák haza küldése több nyugati országból.Sok gond van velük EZ TÉNY!”
 • 7. RézmívesGyekszon 2010. szeptember 15. 12:45
  „dodó, ugye te Új-Zélandon élsz?”
 • 6. fles2 2010. szeptember 15. 11:21
  „Jobbik a parlamentben ezt mondta,hogy ma Magyarországon cigány bűnözés van,ezt kikérte magának O.V
  Az integrálásban baromi sok pénz van,azért kell a cigányok seggét nyalni.”
 • 5. dodó 2010. szeptember 15. 11:06
  „A rasszisták különös ismertetőjegye, hogy előszeretettel szavaznak a Jobbikra és gyakran emlegetik a mindenféle alapot nélkülöző, cigányokkal kapcsolatos sztereotípiákat, mendemondákat (így kívánják palástolni az értékes és gazdag roma kultúrával szemben érzett zsigeri gyűlöletüket), például: gyilkolászás, erőszak, bűnözés, lezüllés, tanárverés, órai munka ellehetetlenítése, tetvek, bolhák terjedése, osztálytársak megfélemlítése stb. Általában ilyen - köztudottan nem létező - ürügyek mögé bújnak azok, akiket valójában pusztán az zavar, hogy drága roma honfitársaink bőre színe barnább.”
 • 4. RézmívesGyekszon 2010. szeptember 15. 10:49
  „"kábeltolvaj fiú" , " egyférfi, aki autót rongált meg", " egy asszony, aki parfümöt rejtett a ruhájába", "fiatal fiúk késsel fenyegettek"...stb...stb... ilyenkor persze nem írják ki sehol a hovatartozást, és még finomítják is a bűncselekményt, hogy rongált(nem feltört), ruhájába rejtett(nem ellopott) stb. Viszont azt ki lehet írni, hogy "cigány gyilkosság elkövetője". Ez miért van? Miért nem csak egyszerűen gyilkosság elkövetője???
  ... média...”
 • 3. sima 2010. szeptember 15. 10:03
  „Teljes mértékben igazuk van ! Ha erről népszavazás lenne , támogatnám .”
 • 2. RézmívesGyekszon 2010. szeptember 15. 09:50
  „Lehet tagadni a tagadhatatlant???Lehet hát...vagy legalább is néhányan mantraként mormogják magukban még álmukban is.”
 • 1. deszkás 2010. szeptember 15. 09:47
  „Igazuk is van!! Furcsa ilyet olvasni tőlem?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

25 milliót kapott Soroksár polgármestere egy építési vállalkozótól?

A TV2 Tények hírműsora egy nyilvánosságra került hangfelvétel alapján számolt be kedd esti műsorában… Tovább olvasom