Délmagyar logó

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Jogsegély a határátkelőknél az ingázóknak

A határátkelőknél tart jogsegélyszolgálatot, oszt információs kiadványokat az Ausztriába mezőgazdasági idénymunkára átjáró ingázóknak a nyugat-dunántúli és a burgenlandi érdekvédők együttműködése által létrehozott szervezet.
Megyénk határ menti területeiről naponta több ezer mezőgazdasági munkavállaló jár át dolgozni a szomszédos burgenlandi földekre. Az ingázók a hiányos németnyelv-tudás és a kiszámíthatatlan munkabeosztás miatt a szezon közben csak nehezen tudnak jogi tanácsadást igénybe venni. Ezért szervezett az IGR (Régióközi Szakszervezeti Tanács Burgenland–Nyugat-Magyarország) augusztus 17-re infobuszos akciót. Ennek keretében a munkavállalók által leginkább igénybe vett határátkelőknél – reggel hat és nyolc óra között Fertődnél, délután öttől este hétig Jánossomorjánál – az IGR munkatársai információs kiadványokat osztanak szét és szükség esetén ott helyben, személyre szóló jogi tanácsadást biztosítanak magyar nyelven.
Az információs napon Rudolf Hundsdorfer, az ÖGB (Osztrák Szakszervezeti Szövetség) elnöke Burgenlandban lesz, a tervek szerint meglátogatja az esti jánossomorjai infoakciót. A regionális szakszervezeti összefogásnak tagja az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) megyei képviselete. A projekt fő célja, hogy hozzájáruljon a határ menti régiókban fennálló szociális egyenlőtlenségek leépítéséhez. Különösen a munkajog, a szociális alapok, a munkavállalói védelem, a nők, a fiatalok és a korlátozott képességű munkavállalók egyenjogúsága és a bérezés területén fennálló különbségeket igyekszik a szervezet csökkenteni. Az IGR Burgenlandban magyar nyelvű, Győrben német nyelvű jogsegélyszolgálatot működtet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Boksz, majd tárgyalás

Ökölvívás

A volt WBO-világbajnoki kihívó Nagy „Csonttörő” János és… Tovább olvasom