Délmagyar logó

2019. 02. 18. hétfő - Bernadett -1°C | 12°C Még több cikk.

Jogtalan a többletdíj a csekken fizetőknek

Az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület (OFE) szerint jogtalanul kér többletdíjat a Pannon GSM és az Invitel a csekkes befizetések után. Az egyesület ezért levélben fordult a két távközlési vállalathoz annak érdekében, hogy megszűntessék a jogszabálysértő gyakorlatot.
A két cég plusz díjat számol fel azoknak az ügyfeleknek, akik csekken fizetik be a számlát, ami jogsértő - állítja az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület. A szervezet szerint csak akkor kérhetne többletdíjat a két távközlési vállalat, ha többletszolgáltatást nyújtana, a számla kiállítása pedig a szolgáltatás elengedhetetlen része. A két társaság ezzel tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot valósít meg.

Korábban egyébként a UPC vezetett be ilyen díjat, amit azonban rövid idő után visszavont - emlékeztet az OFE.

Olvasóink írták

 • 4. clean 2008. augusztus 09. 20:59
  „A TvNetwork is ezt csinálja.”
 • 3. web 2008. augusztus 08. 11:14
  „A Cetelem bank is felszámol minden hónapban 300.-Ft-t Egyenlegértesitő dijként.Egy év alatt 3600.-Ft.Ha több éves a futamidő,számoljunk.Mennyi ügyfele van vajon?”
 • 2. Kolompár Rómeó 2008. augusztus 07. 20:02
  „Persze, hogy tanul majd az összes szolgáltató. Mindenki, a nem csekkes is majd az emelt díjat fogja fizetni. Mivel minden annyiba kerül, amennyiért megveszik, ebbe már az OFE nem tud belekötni.”
 • 1. stadius 2008. augusztus 07. 18:12
  „Reméljük a többi ilyen díjat beszedni szándékozó szolgáltató is tanul az esetből. Pedig milyen jó kis csekkes vitát folytattunk itt le pár nappal ezelőtt, melyik szolgáltató akart még ilyen sápot kivetni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fodor: a kormány hozza nyilvánosságra cselekvési programját

A Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ) felszólítja a kormányt, hogy ígéretét tartsa meg, és hozza… Tovább olvasom