Délmagyar logó

2019. 02. 19. kedd - Zsuzsanna -3°C | 13°C Még több cikk.

Jól fial a bécsi tőke

Ausztria külföldi befektetéseinek 60 százaléka bécsi cégektől származik. Magyarország a második legfontosabb célországa a bécsi tőkének – adja hírül a Compress bécsi ügynökség.
Az Osztrák Nemzeti Bank összesítése szerint 2005 végén összesen 57,5 milliárd euróra rúgtak az osztrák vállalatok külföldi befektetései. Az osztrák fővárosban mqködő vállalatok külföldi befektetéseinek 42 százaléka (14,5 milliárd euró) Közép- és Kelet-Európába irányult. Csehországban 3, Magyarországon és Lengyelországban 2,2, Szlovákiában 1,5 milliárd eurót, az unió tizennégy régi tagállamában összesen 8,9 milliárd

eurót fektettek be a bécsi cégek. A pénzügyi szektor mellett elsősorban a telekommunikációs, építőipari, ingatlan-, tanácsadó, számítástechnikai, valamint vegyipari termékekkel és kőolajjal kereskedő vállalatok igyekeznek megvetni a lábukat Közép- és Kelet-Európában.
A legtöbb jövedelmük a szomszédos országokban befektetett tőkéből származott: Csehországban 500 millió, Magyarországon pedig 350 millió eurót fialt a bécsi pénz, ami 17 százalékos hozamot jelent. A bécsi cégek külföldi leányvállalatai 170 ezer munkavállalót foglalkoztatnak, 15 százalékkal többet, mint az előző évben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 03.26.

Tovább olvasom