Délmagyar logó

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -4°C | 4°C Még több cikk.

Jönnek a fideszesek: hullanak a fejek az állami szektorban

Már a választások előtt nyilvánvaló volt, hogy idén is sokan nézhetnek új munkahely után az állami cégvezérek közül. Máris többen csomagolhattak irodájukban: volt, aki önként, másokat pedig az új kormány távolított el.
Alig nyerte meg a Fidesz a választásokat, Orbán Viktor máris nekiment a jegybank vezetésének, azonban a jelek szerint Simorék eltávolításába beletört a kormányfő bicskája. Ez azonban nem tántorította el a kormányt attól, hogy saját embereiket ültessék a fontos pozíciókba az állami cégeknél és hivataloknál - írja elemzésében az mfor.hu.

Néhány héttel a választás után, május 7-én ajánlotta fel lemondását Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) vezérigazgatója. "Az ország mindenkori kormánya bizalmi beosztásként tekint az MFB vezérigazgatói pozíciójára, amelyre hagyományosan saját jelöltet nevez ki. Ezért felajánlom lemondásomat az alapítónak, a várhatóan május második felében felálló új kormány felelős miniszterének" - mondta Erős János a májusi sajtótájékoztatón. Az új vezető megtalálása rövid időt vett igénybe, hiszen csütörtök este már be is jelentették, hogy Baranyay Lászlót nevezte ki a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB Zrt.) elnök-vezérigazgatójává Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a bank tulajdonosi jogainak gyakorlója.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a múlt héten jelentette be, hogy Horváth Gergelyt, a Betonút Zrt. és a Keler Zrt. volt vezérigazgatóját nevezi ki az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. élére, ezzel egyidejűleg közös megegyezéssel megszüntette az MNV eddigi vezérigazgatója, Kamarás Miklós munkaviszonyát.

Az állami hivataloknál is megkezdődött már a helyezkedés: június 10-én nyújtotta be lemondását Belyó Pál, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnöke, másnap pedig a Magyar Közlönyben máris megjelent, hogy a korábbi alelnök, Vukovich Gabriella váltja a poszton.

Szintén a múlt héten jelentették be, hogy június 30-án távozik székéből Matos Zoltán, a Magyar Energiahivatal elnöke. Neki egyelőre nincs utóda, a posztra június 25-ig lehet pályázni. A Magyar Rádió információi szerint Horváth Pétert, a Mol egyik volt igazgatóját, a Fidesz szolnoki szervezetének korábbi elnökét emlegeti befutóként.

Ugyan még nem történt meg a váltás az APEH élén, de a miniszter már bejelentette, hogy még a nyáron távozik az adóhivatal vezetése, ezzel egyidőben pedig összevonják a Vám- és Pénzügyőrséggel.

Olvasóink írták

86 hozzászólás
 • 86. achilleus 2010. június 19. 15:25
  „84. hozzászólás barkzso 2010.06.18. 22:59
  Aztán ki is fejtette a szakértelem lényegét: 140 milliárdból 10 ha eljutott a felzárkóztatandó csoporthoz. A többi elment tanulmányokra. Persze, ha elbocsátják az ebben tevékenykedőket, akkor majd jön a rasszistázás, miközben a pénz 90%-a elméletre hasznosult. A könnyfakasztó szocialista dumán, azonban egyre többen átlátnak: http://www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=10749 Főleg, ha elzárulnak az agitációs propagandára szánt pénzcsapok, amelyből a "független" politológus-értelmiségi holdudvar prominenseit kenték, vastagon: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=327390”
 • 85. Larsson 2010. június 19. 12:22
  „Jajjjjjj gofri, nagyon vicces vagy, fogadjunk te vagy az aki még életébe nem dolgozott... A pártkatona tipikus fajtája... :P

  Imádom itt is a sok fityisz szimpatizánst, akik szerint az olyan hozzászóló, aki nem ért egyet orbán önkényes, veszélyes döntéseivel az mind büdös komcsi... :D :D :D

  Télleg röhögnöm kell! :P”
 • 84. barkzso 2010. június 18. 22:59
  „Mesterházy felesége ,,nyilván a szakértelme miatt" került oda...

  Bár az MSZP azzal vádolja a Fideszt, hogy pártkatonákkal tölti fel a közigazgatást, Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető felesége 2002 óta minisztériumi alkalmazott.

  Mesterházy felesége először a Miniszterelnöki Hivatalban dolgozott a határon túli magyarok államtitkárságán, majd a Külügyminisztérium nemzetpolitikai Diplomáciai Osztályát vezette, ahonnan májusban visszahelyezték az új kormány által megszüntetett kancelláriára. Jelenleg a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, Balog Zoltán munkatársa.

  A fideszes államtitkár a hírTV Péntek8 című műsorában úgy fogalmazott: a politikusfeleség ,,nyilván a szakértelme miatt" került oda.

  hírTV”
 • 83. studyfy 2010. június 18. 22:51
  „A párt szimpatizánsok ezt természetesnek tartják: ne hogy más mondja meg a frankót. A pártsemleges állampolgár csak azt látja, hogy valaki más szakítja le a koncot, de ez is valakiknek a zsebébe megy.”
 • 82. jozko 2010. június 18. 21:06
  „Ha scak feleannyian az Mszp-re szavaztak volna, mint ahányan most az állásukat féltik, az Mszp nyert volna...Lehet, hogy az Mszp szimpatizánsok egy része kétkulacsos? Esetleg a kirúgottak egy része nem is a pártszíne miatt veheti az utilaput, hanem mert ne adj´ Isten gyengécske munkaerő és csak egy kis jóindulattal maradhatott idáig is? Említettem már: véleményem szerint a túlterhelt, alulfizetett dolgozók felváltására nem törekszik senki...”
 • 81. goofy 2010. június 18. 20:39
  „80. hagyd rá. Larson egy tipikus pártkatona, egy droid. Nem is pazarlom rá az időmet.
  egy ingyenélő, hajtanám ki a földre kapálni...”
 • 80. vöröscsepel 2010. június 18. 20:04
  „Larsson pajtás írja:

  "A párt aktivisták és pártkatonák nem vörösben ülnek, hanem narancs oldalon és a goofy-féle alja ezt nagyon összekeveri..."

  Figyu, te melyik bolygóról érkeztél? Nem a Marsról véletlenül? (Mert ott még tényleg a vörös az uralkodó szín...) A szoci haverjaid körbehányták a várost valami szórólappal és abban véletlenül el találták köpni, hogy 60 ezer pártkatonával szórták tele a közigazgatást. Emiatt nem fáj a zsebed? Ki fizette őket, he? Még most is dőzsölnek, söprik be a lé utolját a nehéz napokra... De hát sajna a megavégkielégcsinek lőttek.... 98 százalék megy adóba... Hahaha Bocs, de röhögnöm kell, ha csak eszembe jut <moderálva>
  De csak mondjátok, sírjatok és csikorgassátok a fogatokat. Pont ezt várja az új kormánytól az ország épeszű lakossága.”
 • 79. klj_54 2010. június 18. 19:26
  „Többen írtak is a rendszerváltásról.
  No itt azon kívül minden folyik!
  Még mindíg túl nagy az állam szerepe a gazdaságban, még mindíg beszedi amit csak lehet és ő akarja eldönteni, hogy szerinte nekünk alantas népnek mi a jó!

  A népet nem lehet leváltani!”
 • 78. klj_54 2010. június 18. 19:24
  „Többen írtak is a rendszerváltásról.
  No itt azon kívül minden folyik!
  Még mindíg túl nagy az állam szerepe a gazdaságban, még mindíg beszedi amit csak lehet és ő akarja eldönteni, hogy szerinte nekünk alantas népnek mi a jó!

  A népet nem lehet leváltani!”
 • 77. rozator 2010. június 18. 19:16
  „Nem ez a Baranyai vett fel több mint 100 millát végkielégítésként?”
 • 76. banánhéj 2010. június 18. 19:04
  „Nagylelkű volt ez az Erős Jani, hogy "felajánlotta" lemondását. :-)
  "Erős János korábban az Állami Értékforgalmi Bank vezetőjeként a pénzintézet teljes, hozzávetőlegesen kétmilliárd forintos törzstőkéjét lenullázta, majd a Kereskedelmi és Hitelbank vezetőjeként körülbelül 4,4 milliárd forintnyi hiányt halmozott fel. A K&H Bank értékesítésekor Erős fél áron, banki hitelből vásárolt magának 300 millió forintnyi pénzintézeti részvényt, amelyet egy kicsit később a pénzintézet saját brókercége 270 százalékos árfolyamon vett meg tőle."

  Erős tudta, hogy mitől döglik a légy!”
 • 75. dömdödöm 2010. június 18. 18:57
  „mindig ezt csinálták, orbán távozz!”
 • 74. barkzso 2010. június 18. 18:44
  „Helyes!”
 • 73. matek 2010. június 18. 18:33
  „Mi ebben a furcsa? Majd veszek egy lakást,azt beköltöztetem az ellenfeleimet,Én meg nézek ki a fejemből.
  LOL”
 • 72. Larsson 2010. június 18. 18:28
  „Öööööööööö 65. hol van itt program? Kiment Brüsszelbe, jól hazavágták, megmondták neki mit kell csinálni, mert nincs nagyobb hiányra lehetőség. Tegnap meg a sunyi vigyorral a pofáján előadta magát, hogy ő már elkezdte azt amiről kint tárgyalt tegnap... Csak hát már előre kiosztották a lapokat, hiába vigyorog! :D”
 • 71. Ahmadinejad 2010. június 18. 18:26
  „"Hullanak a fejek" nahát nem teccik valami emeszpések? :)) de itt még nincs vége, még elszámoltatás meg sem kezdődött, nagyon helyes dolog ez, támogatom ezt:) Eljött a királyság, a többi meg nem számit, és mindig teszek mosoly jelet, de hála istennek ez a fej hullás tudom nem fog leállni gyurcsány, és a bajnai fejéig, mert őket is számon fogják majd kérni, mert addig vezet az út, tovább nem!”
 • 70. Larsson 2010. június 18. 18:20
  „A párt aktivisták és pártkatonák nem vörösben ülnek, hanem narancs oldalon és a goofy-féle alja ezt nagyon összekeveri...”
 • 69. reagens 2010. június 18. 18:12
  „Mindet hajítanám ki!
  Semmit nem csinálnak, ingyenélő hulladék népség. Csak kapcsolgatnak ide-oda mint rózsagyuri, és nulla ügyintézés.
  "Ha a kupleráj nem működik nem a bútort hanem a ,,kurrrrrrrrrvákat kell kicserélni!"
  "Szorítok Orbán Viktornak és a Fidesznek, hogy sikerüljön a programjuk megvalósítása és egy sokkal élhetőbb Magyarországot alakítsanak ki.
  A szocialista tolvajbanda 8 év alatt kifosztotta az adófizetőket."
  "A szemetet gyorsan ki kell seperni! :)"
  "Ez nem diktatúra, ez rendszerváltás. Ami volt, az a szemétre való. A képviselőivel együtt."
  EZEKKEL MIND 1ETÉRTEK. ÍGY VAN.”
 • 68. TrombiFrédi 2010. június 18. 18:09
  „Vöröscepel!Azt a gyakorlatot nem helyeslem amikor pártkatonát neveznek ki fontos pozícióba, és hatalmas végkielégítés kilátásba helyezésével igyekeznek bebetenozni. Szakemberek dolgozzanak, politikusok meg tegyék a dolgukat!”
 • 67. 1lefasisztázottbaloldali 2010. június 18. 18:07
  „66. hozzászólás szilléri 2010.06.18. 18:01
  Ez a baj, hogy még ott ülnek a parlamentben: Gyurcsány, Mesterházy, stb.”
86 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villám csapott egy házba Veszprémben

Villám csapott egy családi házba péntek reggel Veszprémben, a Takácskert városrészben; személyi… Tovább olvasom