Délmagyar logó

2019. 03. 26. kedd - Emánuel 6°C | 14°C Még több cikk.

Jövedéki termék lesz a vízipipadohány is

A jövedéki törvény változása értelmében 2008. február 1-től dohánygyártmánynak minősül minden olyan elszívásra alkalmas termék is, amely csak részben vagy akár egyáltalán nem tartalmaz dohányt, de egyébként megfelel a cigaretta vagy a fogyasztási dohányok definíciójának.
Ilyen termékek például a jellemzően távol-keleti országokból importált Bidi/Bidis nevű cigaretták vagy a közismertebb vízipipadohány – tudatta az Objektív Hírügynökséggel a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A módosítás következményeként az ilyen termékek csak adóraktárban állíthatók elő, vagy ha harmadik országból hozzák be azokat, akkor az csak import jövedéki engedéllyel, ha más tagállamból, akkor bejegyzett/nem bejegyzett kereskedői engedéllyel tehető meg, belföldi fogalmazásuk pedig jövedéki vagy megfelelő üzletkörre szóló működési engedéllyel lehetséges. E termékek továbbá jövedéki adó-kötelessé válnak.

Olvasóink írták

  • 1. Jo Bacsi 2008. január 24. 18:09
    „Nahat ilyet a hulye megint talalt egy nem adozott dolgot. Utonallo gazdalkodas ez ami az orszagba folyik. Minden utat elenak es ha azon megszunik a forgalom akkor uj utat csinalnak.

    Abben az esetben a falevelet is megadoztatjak ha valaki azt szivja. mar pedig nagyon sok fa levelet el lehet szivni ha ki van szaritva es felvagva. Ilyen rohejt. istenem! micsoda orszag. ha-ha-ha”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetes letartóztatásban Tasnádi Péter

Előzetesbe helyezte a bíróság Tasnádi Péter csütörtökön délben - tudta meg a Független Hírügynökség.… Tovább olvasom