Délmagyar logó

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -2°C | 2°C Még több cikk.

Jövő hét pénteken sokan nem mennek iskolába

Demonstrálnak a diákok jövő hét pénteken az oktatás modernizálásáért. Eddig 9 ezren jelezték a Facebookon, hogy aznap nem mennek iskolába, délután pedig ott lesznek a Parlament előtti tüntetésen.
Jövő hét pénteken valószínűleg sok diák hiányzik majd országszerte az iskolákból, eddig ugyanis közel 9 ezren jelezték, hogy csatlakoznak a Ne menj suliba elnevezésű demonstrációhoz. Az eseménynek egyébként vélhetően sokkal több résztvevője lesz, hiszen a Facebookon már 31 ezren jelezték, hogy érdeklődnek iránta. A szervező diákok egy igazságosabb, diákközpontúbb oktatásért hívták életre a demonstrációt, mely január 19-én délelőtt az iskola ignorálásával kezdődik, délután pedig egy Parlament előtti tüntetéssel folytatódik.

„A fiatalságunk siralmasan nagy része telik a felesleges anyagok túlrészletezésével, miközben tanulhatnánk ugyanezeket az ismereteket lényegre törően, miközben egy tantárgyi óra különböző összefüggésekre is rámutat a modern világgal kapcsolatban. Ha ez nincs meg, nem leszünk naprakészek, nem tanulunk meg önállóan élni, saját értékrend és értékelés útján döntést hozni és nem lesz szabad az elménk" – írták a szervezők, akiknek a célja a demonstrációval, hogy felhívják a figyelmet a problémákra, és megmutassák: ha más nem, a diákok fognak változtatni a régi, elavult oktatási rendszeren.

A demonstráció résztvevői a szülőkkel igazoltathatják le hiányzásukat, évi három nappal ugyanis szabadon rendelkezhetnek a családok.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Választás 2018 - Jövő héten csütörtökig jelenthetik be a kiadók, ha politikai hirdetést akarnak közzétenni

Választás 2018 - Jövő héten csütörtökig jelenthetik be a kiadók, ha politikai hirdetést akarnak közzétenni
Politikai hirdetést csak az a sajtótermék tehet közzé az országgyűlési választást megelőző… Tovább olvasom