Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Jövő héten a gazdasági élet szereplőivel egyeztet az SZDSZ

Kulcspozícióban van most az SZDSZ, ezzel a lehetőséggel nem kíván visszaélni, élni viszont igen - mondta a liberális párt elnöke az SZDSZ Ügyvivői Testületének pénteki ülése után.
Fodor Gábor így utalt arra, hogy a következő hetekben folyamatosan egyeztetnek majd a többi párttal és a gazdasági élet főbb szereplőivel - utóbbiakkal jövő héten. A liberális párt új elnöke Orbán Viktorral is tárgyal, de még nem tudni, mikor és pontosan miről. Az is biztos, hogy az SZDSZ munkával tölti a nyarat, stratégiát készítenek a főbb politikai és gazdasági kérdésekről.

A pénteki volt az SZDSZ Ügyvivői Testületének első érdemi ülése azóta, hogy Fodor Gábort a párt elnökévé választották a múlt szombati rendkívüli tisztújításon. A tagok döntése szerint hozzáfognak azon találkozók szervezéséhez, amelyen Fodor Gábor pártelnökként kíván egyeztetni a pártokkal, gazdasági szereplőkkel az együttműködésről. Az SZDSZ az ország alkotmányos stabilitását, a gazdaság növekedését és tiszta közéletet szeretne biztosítani - mondta Fodor Gábor.

Ebben a három témában egyeztetne az SZDSZ elnöke Orbán Viktorral is. Fodor Gábor ezzel kapcsolatban pénteken is csak annyit mondott, hogy válaszolni fog a Fidesz elnökének levelére, amelyben Orbán Viktor a tárgyalást kezdeményezte. Időpont még nincs, és pontos napirend sem. Fodor Gábor szerint nem politikai forgatókönyvekről beszélnek majd. "Nem előrehozott választásról akarnak tárgyalni, hanem konkrét politikai programpontokról" - fogalmazott.

Bár pontos időpont még itt sincs, de az már biztos, hogy az SZDSZ delegációja jövő héten a gazdasági élet vezetőivel, az úgynevezett 17-ek csapatával tárgyal. Fodor Gábor nyitott eszmecserét szeretne, egyebek mellett a közteherviselés reformjáról és a kiadások csökkentéséről a költségvetésben.

A teljes tárgyalássorozat pontos forgatókönyve tehát még készül, arról később ad tájékoztatást a liberális párt. Fodor Gábor jelezte, hogy az MSZP vezetőivel is leül beszélni. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a liberálisok itt milyen álláspontot képviselnek majd, annyit azért hozzátett: "a Dobogókőn elhangzottak számomra nem az előrelépést vetítik előre."

Fodor Gábor pénteken is egyértelművé tette, hogy az SZDSZ ellenzéki pártként kíván politizálni, a parlamentben adóemelést nem szavaznak meg a következő időszakban, azt viszont továbbra sem tudni, változik-e a liberális frakció vezetősége - ez nem volt ugyanis napirenden pénteken, és nem is beszéltek róla.

Olvasóink írták

  • 2. Franz 2008. június 15. 17:42
    „Milyen ellenzéki pártról beszél Fodor? Azt elhiszem, hogy rendszerváltás előtt ellenzékben volt. Az SZDSZ mindig is talpnyaló volt, most is azt teszi. Ha így folytatják az 1%-nak is lőttek!”
  • 1. dodó 2008. június 14. 20:24
    „Ez érdekes!
    Tegnap mintha hozzászóltam volna az SZDSZ esélyeit latolgatva, ma meg nem látom!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén magasabb diákhitel összegeket választottak

Csaknem 84 ezer tanuló kapott Diákhitelt a 2007/2008-as tanévben, közülük 18.927-en szeptemberben igényelték először - közölte a Diákhitel Központ. Tovább olvasom