Délmagyar logó

2019. 03. 25. hétfő - Irén, Irisz 6°C | 16°C Még több cikk.

Jövő héten derülhet ki, mit vallott Zuschlag János

Jövő héten kiderülhet, mi az, ami napvilágot láthat Zuschlag János vallomásából. A szocialista politikust, a bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsítják.
Zuschlag még a hét elején tett vallomást a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségen, korábban arról volt szó, hogy ügyvédje pénteken egyeztet vele a vallomás egyes részleteinek esetleges közzétételéről.

Kovács M. János, a politikus ügyvédje elmondta, hogy a találkozót elnapolták, védence egyelőre csak annyit közölt, hogy az ügy kapcsán a politikai felelősségét elismeri, de büntetőjogi felelősségét nem.

A Zuschlag-ügy egy, a számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején. 2007 nyarára országos méretű lett az alapítványok és egyesületek ügye, amelyek az állami pályázatokon elnyert pénzek felhasználásával nem tudtak elszámolni. Az elcsalt pénz körülbelül 60-75 millió forint.

Zuschlag János az MSZP Bács-Kiskun megyei területi szövetségének ügyvezetője és kiskunhalasi képviselő volt. Szeptember közepén egy kihallgatás után vették őrizetbe, miután különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsította meg a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A nyomozók eddig kilenc olyan alapítványt találtak, amelyek nem tudtak megfelelően elszámolni a pályázati pénzekkel. A pályázatok elbírálása kapcsán már több vezető politikust is kihallgattak.

Január végén a Szegedi Városi Bíróság Katus Ferenc, a Zuschlag-ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását április 4-éig meghosszabbította. A politikus korábban az MSZP kiskunhalasi szervezetének irodavezetője volt. A Zuschlag-ügynek 14 gyanúsított van, jelenleg csak Katus és Zuschlag van előzetesben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szelektív hulladékgyűjtés indul 35 Balaton-parti településen

Négyszáz darab szelektív hulladékgyűjtőt helyeznek ki március végéig 35 Balaton- parti kistelepülésen. A beruházáshoz a települések helyett a Veszprém megyei Önkormányzat biztosítja az önerőt. Tovább olvasom