Délmagyar logó

2019. 05. 26. vasárnap - Fülöp, Evelin Még több cikk.

Jövő héten mutatja be devizaprogramját az MSZP

Az MSZP augusztus 15-én mutatja be a devizahitelesek megsegítésére vonatkozó javaslatait, és várja a kormány kezdeményezéseit.
A szocialista párt az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében egyúttal üdvözli az OTP-nek a devizahitelesek megsegítésére készített elképzelését, és arra ösztönzi a többi bankot, hogy hasonló kezdeményezésekkel éljenek.

Gresa István, az OTP vezérigazgató-helyettese csütörtökön jelentette be, hogy az OTP Bank saját árfolyamrögzítéses hitelkonstrukciót is indít a devizahitelesek megsegítésére, amellett, hogy részt vesz a péntektől induló állami árfolyamrögzítéses konstrukcióban.

Az OTP a svájci frank árfolyamát 200 forinton, az euróét 265 forinton, a japán jenét 2,20 forinton rögzíti saját konstrukciójában.

Az MSZP fontosnak tartja, hogy a devizák erősödése miatt bekövetkezett terheket ne csupán az adósok viseljék, hanem a bankok és az állam is. Ezért hiányolják a kormány intézkedéscsomagját a devizahitelesek megsegítésére és értetlenül állnak "az Orbán-kormány cselekvésképtelensége előtt".

A szocialista párt elvárja, hogy a kormány azonnal kezdje meg az egyeztetéseket a bankszövetséggel - olvasható a párt közleményében.

Olvasóink írták

 • 20. DobóI 2011. augusztus 12. 08:23
  „3. Együgyű 2011.08.11. 16:23

  Teljes mértékben egyetértek.

  Arcátlan képmutatás az MSZP részéről, hiszen a a bankok az ő asszisztálásukkal húztak csőbe több száz ezer embert, folyamatosan kecsegtetve őket, hogy "ilyen könnyen fel lehet venni", meg majd "ráérsz később fizetni" reklámok tömkelegével.

  Arra a mondatukra, hogy "A szocialista párt elvárja, hogy a kormány azonnal kezdje meg az egyeztetéseket a bankszövetséggel" válaszként meg meg elvárjuk, hogy a MSZP tagság az összelopott, összeharácsolt vagyonával járuljon hozzá a devizahitelesek terheinek valamint az általuk összehozott államadósság csökkentéséhez!!!”
 • 19. scott1 2011. augusztus 12. 06:51
  „Larsson a devizások többsége már 2008 óta retteg, Isten hozott a való világban (ha meg nem sértelek ezzel), öröm, hogy végre Te is látod a valóságot, bár te ezen szerencsétlenek helyzetét most is csak politikai nézeteid támogatására akarod használni! Nem hiszem, hogy ha 2010-ig semmi kivetni valót nem találtál ebben a helyzetben, semmi kivetnivalót nem találtál abban, hogy semmilyen intézkedés nem történt a megmentésükre, akkor most annyira megérintene. Nem is beszélve a 2010-ig 800000 főre duzzadó BAR listásokról... üveggyöngyökért adattátok el velük a jövőjüket, most pedig mossátok kezeiteket és a leghangosabban ordibáltok, mint akinek semmi köze a kialakult helyzethez...”
 • 18. Larsson 2011. augusztus 11. 23:18
  „Asszem bármilyen 5let jobb a drága narancs kormányunk devizamegmentésén... Szóval várjuk ki a végét, de kétség nem fér hozzá, hogy mindent lesöpörnek az asztalról, lehet az független pénzügyi szakértő is. Egy a lényeg, hogy a költségvetést már vagy három-négy alkalommal módosították, mert ehhez sem értenek, vettek mol részvényt a mostani árfolyamnál 6000 Ft-tal magasabb áron, megcsinálták egy egykulcsos adót, amivel -500 mrd-t csináltak az idei évre és miután "megmentették" a nyugdíjunkat, most "megmentik" a devizahiteleseket. Devizások lehet rettegni... :(((((”
 • 17. ljro 2011. augusztus 11. 20:45
  „aki most belemegy ebbe az árfolyam befagyasztásba, az 3 év mólva tuti belerokkan!!!! a kedves viktos messiásnak adja ki magát de arról nem beszél hogy hogyan is működik a dolog! mondjuk a 3havonta tőkésedő árfolyamkülönbözetről még nem hallottam nyilatkozni egy narancsost sem!!!! remélem mindenki átgondolja ezt először és senki nem vág bele! olvasom hogy ez is a bankoknak segítség... hát énnél nagyobb h*lyeséget nem is mondthatott volna! ha minden niteles bedől akkor a bank is bedől! az pedig nem jó senkinek sem! de legfőképp az adósoknak nem!!!! akkor is elveszítik a fedezetet!!!! és onnan nincs semmi ÜTP!!! mindenkinek azt javaslom hogy nagyon gondolja át hogy bele megy-e!!!!!!!
  és ha igen akkor 3év mólva ne a bankot hibáztassa hanem viktort aki nem mondta el neki hogy mivel járhat!!!!”
 • 16. kispacni 2011. augusztus 11. 20:43
  „"a lengyelek is kitaláltak valamit tegnap óta, mikor ugye bevezették, hogy devizában is törleszthető a hitel. "
  Pont az Erste-nél is lehet közvetlenül devizában fizeni a hitelt. Én decemberben kezdeményxeztem ezt. 15 ezer forintba került az eljárás (fizetési móddozat megváltoztatása a neve, vagyis nem kell szerződést módosítani). Nyitottam egy CHF számlát és onnan emelik le 15 a részletet. Én bármely valutakereskedésben (és ami fontosab, amikor akarom és nem 15.én) megveszem a CHD és bfiezetem erre a számlára. Ráadásul szerencsére márciusban hozzájutottam egy kis pluszpénzhez, és akkor még 205 forinton vásároltam mintegy 3000 CHF-et, és azzal egy évig kihutém a válságot, mert jelenleg havi 177 CHF a havi részletem.”
 • 15. mattil 2011. augusztus 11. 19:03
  „A DunaTV-t pont a híradó végére kapcsoltam be. Mondott valami olyat a híradó végén, hogy a Román kormány rendkívüli ülésen hozott valami határozatot, hogy csak a kamatokat kell fizetni egy ideig minden devizahitelesnek, a lengyelek is kitaláltak valamit tegnap óta, mikor ugye bevezették, hogy devizában is törleszthető a hitel. A magyar kormánytól Kovács István szóvivő meg azt nyilatkozta 16.54-kor, hogy semmi szükség nincs semmiféle intézkedésre és ne is várja ezt senki mert nem lesz...

  14. theseus 2011.08.11. 18:40
  "Neked nem mondták, amikor felvetted a hitelt, hogy ha erősödik a frank a forinthoz képest, akkor nőni fognak a törlesztőrészletek?"
  De mondták, sőt azt is mondták, hogy az elmúlt 30 évben (2006-ban vettem fel a hitelt) nem volt példa arra, hogy 20-30%al nőtt volna az árfolyam, így ilyen sem lesz. Majd amikor tavaly itt a Délmagyaron is kérdeztem a hozzáértőbbeket meg a bankban is, akkor azt mondták, hogy nyugi, mert még 220-230-nál is csak a forinthitelnél leszek nem kell azt átváltani, hamarosan visszatér minden a normális kerékvágásba.”
 • 14. theseus 2011. augusztus 11. 18:40
  „6. mattil 2011.08.11. 17:20

  Neked nem mondták, amikor felvetted a hitelt, hogy ha erősödik a frank a forinthoz képest, akkor nőni fognak a törlesztőrészletek?
  Euro alapú hitel nem volt? Azt jobban követi a forint.

  Mivel a frank a legstabilabb valuta a világon, arra lehetett számítani, hogy erősödhet a többi valutához képest, bár arra talán nem, hogy ekkora mértékben.”
 • 13. ALBERT 2011. augusztus 11. 18:36
  „Egyszerű a megoldás, államosítani az összes bankot.”
 • 12. scott1 2011. augusztus 11. 18:32
  „"Jövő héten mutatja be devizaprogramját az MSZP" : ezt már kiadták kormányszinten évekkel ezelőtt az állami támogatású forint lakáshitelek megszüntetésekor... ilyenek voltak (lehetnek) benne, hogy a stabil magyar gazdaság megteremtette az alapját annak, hogy - állami szerepvállalása nélkül - piaci alapon mindenki biztonságosan vehet fel hitelt devizában... meg a stabil magyar forint és a sikeresen kiépített liberális pénzügyi rendszerünk önszabályozó mechanizmusai a garancia arra, hogy megakadályozzák az extrém pénzpiaci kilengéseket... ezt adják ki megint, vagy ezen "hiteles" elemzéseiket gondolták most tovább?”
 • 11. theseus 2011. augusztus 11. 18:27
  „Íme az én javaslatom:
  Aki svájci frankban vette fel a hitelét, annak csökkenjen a tartozása és a kamata, ha erősödik a frank.
  Sokan nyilván ezt is várták, azért vették fel frankban, mert az a legstabilabb valuta.
  Csak éppen az ellenkezője történt annak, amire számítottak.

  A frank alapú hitel nálunk azt jelenti, hogy frankot sohasem látott forinthitel, aminek a bank nyugodtan emelheti a tőketartozását és a törlesztőrészleteit bármennyire, akár a duplájára is.”
 • 10. mattil 2011. augusztus 11. 18:18
  „9. sigsig 2011.08.11. 17:56
  Nekem is ezt mondták a Széchenyin, csak mire kivártam a soromat, foglalkoztak velem, majd elmondták, hogy át kellene menni a Lófarához, és átértem, addigra az bezárt, mert csak 16-ig van nyitva. Ahogy írtam is holnap egésznapos leszek, úgyhogy úgy néz ki ez a hónap már nem fog összejönni :( De amúgy mindenképpen élek vele, mert nem tehetek mást. De hogy hogy fogom ezt a hónapot túlélni az jó kérdés..”
 • 9. sigsig 2011. augusztus 11. 17:56
  „6. mattil:

  erste: lehet felezni a törlesztőt 1 évig!

  Többet nem tudok, ez a bank "segítsége"...

  Én is voltam benn tegnap”
 • 8. Együgyű 2011. augusztus 11. 17:51
  „6. mattil 2011.08.11. 17:20
  Ha a Bajnai kormány MSZP volt megeszem a kalapom.
  Az MSZP tudtommal csak egy évre bízta meg!”
 • 7. mattil 2011. augusztus 11. 17:23
  „1. StencilAtya 2011.08.11. 15:46
  "még svájc is beavatkozott, csak az mszp maradjon csendben:))"

  Sehol nem találok erről hírt, de látom az esést. Hogyan avatkozott be?”
 • 6. mattil 2011. augusztus 11. 17:20
  „3. Együgyű 2011.08.11. 16:23
  "Már a hatalmuk alatt is tehettek volna a bankok ellenében!!!"
  A Bajnai kormány 180 ft körül tartotta az árfolyamokat, a mostani meg azzal kezdte, hogy államcsődről hadovált, minek következtében nagyot zuhant a forintárfolyam, majd késlekedett mindennel, végül semmilyen segítséget nem nyújtott.
  Úgyhogy igenis tett, és van egy olyan érzésem, hogy ha még mindig Bajnaiék lennének nem lennénk ennyire szarban!
  Ebben a hónapban 70ezer fölé nő a törlesztőrészletem. 165-ös árfolyam mellett ahogy felvettem, most 30 körül lenne. Az Erste-nél voltam ma könnyítést kérni, de a Széchényi térre mentem és végül kiderült, hogy talán van segítség, de át kell mennem a Lófarához. Mire átértem bezárt. :( Holnap egész nap dolgozom, nem tudok eljutni. (Egyébként minden bank hosszabbított nyitvatartással áll most a bajbajutottak segítésére, az Erste nem...) Hétfőn meg már 15-e és akkor levonják a számlámról az összeget. Kétségbe vagyok esve és nem tudom, hogy miből fizetem ki a víz, villany, gázszámlámat, és miből veszek élelmiszert. Én még csak-csak elleszek paprikás krumplin, de a macskának hogy magyarázom el, hogy miért nem tudok neki macskakaját venni?”
 • 5. Együgyű 2011. augusztus 11. 17:10
  „4. tótkomlósi 2011.08.11. 16:43
  Ha a Fidesz-KDMP részéről vagy bármelyik politikai párt érdemben akarna és tudna tenni
  hasznosat, én focizó püspök leszek!”
 • 4. tótkomlósi 2011. augusztus 11. 16:43
  „3. Együgyű 2011.08.11. 16:23

  Valóban tehettek volna, csak a mostani kormány, akkori ellenzék mindíg beakasztott mindennek!

  Tehát, esély se volt semmire sem!

  De most van! Van kétharmad és gátlástalanság!
  Ja, meg van mág pénze a népnek ezekszerint.”
 • 3. Együgyű 2011. augusztus 11. 16:23
  „Ez is egy látszat politika maszlag lesz, látszat kezdeményezés!
  Hallgatni arany lenne?
  Már a hatalmuk alatt is tehettek volna a bankok ellenében!!!
  Vagy Ők is csak kiszolgálták!”
 • 2. tótkomlósi 2011. augusztus 11. 16:19
  „Nincs igazad, mert amíg ellenzékben volt a kormányod, addig nagyon tudták a megoldást, mostmeg nyugottan nyaralnak, mintha mi sem történne!
  Tehát, csak halkan....”
 • 1. StencilAtya 2011. augusztus 11. 15:46
  „a hír hallatán máris 12 forintot zuhant a font :) még svájc is beavatkozott, csak az mszp maradjon csendben:))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Devizahitelek - Állami ellenőrzést sürget a Jobbik

A Jobbik szerint a bajba jutott lakáshitelesek számára az jelentene igazi megoldást, ha állami… Tovább olvasom