Délmagyar logó

2018. 12. 19. szerda - Viola -9°C | 1°C Még több cikk.

Jövő kedden temetik az Afganisztánban elhunyt magyar katonát

Június 17-én temetik el Szeghalmon azt a katonát, aki kedden Afganisztánban vesztette életét egy robbanószerkezet hatástalanítása közben. A tragédia ügyében még folyik a vizsgálat.
A 30 éves Kovács Gyula magyar idő szerint kedden reggel hét órakor halt meg, amikor egy házi készítésű bombát próbált hatástalanítani, de az felrobbant. A katona a Baghlan tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tűzszerész részlegének volt a tagja.

Az elhunytat a honvédség hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptették elő. Az I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajó Zászlóalj katonája volt, a speciális tűzszerész század tűzszerész szakaszának rajparancsnoka. Magyarországot többször képviselte nemzetközi gyakorlatokon, Afganisztánban már másodszorra volt kint.

Olvasóink írták

  • 2. Dew 2008. június 11. 19:38
    „Érdemes rákeresni bizonyos Farkas Roland nevű százados nevére rákeresni a neten, és az általa az afgán misszióról mondottakatelolvasni. Tanulságos.”
  • 1. matriné 2008. június 11. 14:13
    „A felelősöket ott kell keresni, ahol azzal foglalkoznak, hogy magyar katonákat kell hábosús övezetbe kikűldeni! Igaz itthol is hatástalanítank bombákat még mindig, de az is egyértelmű,hogy az alantas robbanószergyártók a felelőtlenek most és akkoriban is, akik azokat emberi élet kioltására gyártják és forgalmazzák! A magyar felelőtlen vezérek viszont szeretnek az magyar életekkel szórakozni felelőtlenűl!Mert Ők ugyebár nem mennek a veszélyes helyekre itthol vigyorognak jó pénzért a "haza védelme " égisze alatt! Legfejebb csinálják a "hősi hallottakat" feleslegesen!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Visszamenőleg emeltetné a 2007-es nyugdíjakat a KDNP

Országgyűlési határozati javaslatot nyújt be a KDNP a Parlamentnek, amelyben azt indítványozzák,… Tovább olvasom