Délmagyar logó

2019. 04. 26. péntek - Ervin Még több cikk.

Jövőre hazánkban is alkalmazhatják az őssejtterápiát

A héten nyílt meg a kaposvári Seffer és Renner magánklinika területén egy őssejt-kutató laboratórium, amely egyben őssejtbank is.
A héten nyílt meg a kaposvári Seffer és Renner magánklinika területén egy őssejt-kutató laboratórium, amely egyben őssejtbank is. Seffer István, a klinika és a laboratórium társtulajdonosa a Független Hírügynökségnek elmondta, reményeik szerint jövőre megkapják az engedélyt és várhatóan négy betegségcsoportnál megkezdhetik a magzati őssejttel való gyógyítást.A nemzetközi személyzettel és vezetéssel működő kaposvári laboratóriumban az őssejtet elsősorban olyan magzatokból nyerik, amelyek méhen kívüli terhességek és abortuszok során semmisülnének meg - mondta Seffer István. Hozzátette: a laboratóriumnak hivatalos engedélye van erre, abban az esetben, ha a donor írásban nyilatkozik az önkéntes adományozásról. A felajánlásért térítés nem adható.

A magánklinika tulajdonosa elmondta: az Egészségügyi Tudományos Tanács (ETT) engedélyére várnak, hogy a magzati őssejteket a gyógyításban is felhasználhassák. Az engedélyeztetés már több fordulón átment, ezért véleménye szerint 2008-ban már alkalmazhatják az őssejtterápiát bizonyos betegségeknél. Négy olyan betegségcsoportra dolgozták ki az őssejt-kezelési protokollokat, amelyeknél jelenleg nem alkalmazható a hagyományos terápia - egyelőre csak ennyit árult el Seffer István. Mint mondta, nem szeretné, ha idő előtt jelentkeznének a betegek, hiszen mindenképp meg kell várni az ETT engedélyét. Az őssejt laboratóriumot egyébként olyan nemzetközi tudósgárda vezeti, amelynek egy Nobel-díjas professzor is tagja. Főkonzulense pedig az a Baltajtisz Julij professzor, aki korábban már 1000 betegnél végzett űttörő jellegű kezeléseket, többféle betegségben, mint például az arthritis, Alzheimer-kór, különböző szívbetegségek, cukorbetegség és leukémia.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

November 15-ig lehet jelentkezni felsőoktatási intézménybe

November 15-ig jelentkezhetnek a felsőoktatásba azok, akik 2008 februárjától szeretnének valamelyik… Tovább olvasom