Délmagyar logó

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Jövőre is milliárdokat kezelhetnek a közalapítványok

A közalapítványokat és alapítványokat pazarló jogi formának tartó szinte egyöntetű szakmai vélemények ellenére, jövőre is milliárdokat kezelhetnek a közalapítványok - derül ki a 2008. évi büdzsé tervezetéből.
A dokumentum összesen 25 milliárd forintot irányoz elő csak a külön nevesített alapítványoknak és közalapítványoknak. Az oktatási és kulturális szervezetek nélkül is több mint kéttucatnyi intézmény közül csaknem 1,2 milliárd forintot kapnak a pártok ideológiai és szervezési tevékenységét támogató közalapítványok.

2008-ban a legtöbbet az Magyar Televízió Közalapítvány kaphat, közel 10 milliárd forintot. A további dobogós helyekre a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a hadigondozásban közreműködő közalapítvány került.

A Táncsics Mihály Alapítvány (MSZP) 494 millió, a Szövetség és Polgári Magyarországért Alapítvány (Fidesz) 384 millió, az Antall József Alapítvány (MDF) 91 millió, a Sabó Miklós Alapítvány (SZDSZ) 111 millió, a Brankovics István Alapítvány (KDNP) pedig 120 millió forintra számíthat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyosan bántalmaztak egy taxist Magyarcsanádon

Súlyos sérüléseket szenvedett az a makói taxis, akit szombaton rabolt ki két fiatal, a feltételezett… Tovább olvasom