Délmagyar logó

2019. 06. 27. csütörtök - László 20°C | 33°C Még több cikk.

Július közepétől emelnék a minimálbért a munkáltatók

Az Országos Érdekegyeztető Tanács folytatja az október elején megkezdett, a jövő évi bérajánlatról szóló tárgyalásokat. Az alkudozásban a munkáltatók egy része nagyon eltökélt: a hivatalosan januártól 86 ezer forintra emelkedő szakképzett bérminimumot csak júniustól akarják kifizetni alkalmazottaiknak.
Október 12-én kezdődött az alkudozás az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) a jövő évi bérajánlásokról. A tárgyalásfolyamat során egy héttel ezelőtt közölt először konkrét ajánlatot a munkáltatói és munkavállalói oldal. Az előbbiek egy része bruttó 4,5 százalékot ajánlott, a munkavállalói oldal 10 százalékot javasolt, míg a kormányzati oldal már korábban 4,5 százalékot tartott lehetségesnek.

A munkáltatói oldalt alkotó érdekképviseletek másik része viszont úgy nyilatkozott: még a 4,5 százalékot is megvétózzák, ha nem sikerül megegyezni az alacsonyabb bérszínvonalú szakmákban arról, hogy csak 2008 második félévétől alkalmazzák a szakképzetteknél a 86 300 forintos bérminimumot. Az első félévben csak a 80 000 forintos mértéket tartják elfogadhatónak a jelenlegi 75 300 forint helyett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eloltották a tüzet a budapesti orvosegyetem udvarán

Eloltották a Semmelweis Egyetem belgyógyászati klinikájának udvarán kigyulladt épületet a tűzoltók… Tovább olvasom