Délmagyar logó

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -4°C | 0°C Még több cikk.

Júniustól növekszik a körzeti megbízottak bére

Június elsejétől 30-40 ezer forinttal nő a körzeti megbízott rendőrök bére, így a jövő hónaptól bruttó 170-180 ezer forint fizetést kapnak - tájékoztatta a Független Hírügynökséget az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium.
A minisztérium szerint a fizetésemeléssel egy több mint 10 éve fennálló problémát kellett megoldani: a körzeti megbízottak ugyanis fontos munkát végeznek, ehhez képest túl alacsony a fizetésük. A körülbelül kétezer hasonló beosztásban dolgozó rendőr közvetlen kapcsolatban áll az emberekkel, ezért sokat tudnak tenni a közrend, a közbiztonság javítása érdekében. A június 1-jével életbe lépő módosítással a megbízottak havonta bruttó 30-40 ezer forinttal lesz magasabb a jövedelmük, így akár a bruttó 180 ezer forintot is elérheti.

Gyurcsány Ferenc kormányfő idén február 5-én, a rendőrség elmúlt évet értékelő értekezletén beszélt többek között a körzeti megbízottak fizetésemeléséről. Ezen a találkozón a kormányfő azt is mondta, hogy megoldást kell találni arra, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság ne küzdjön folyamatos létszámhiánnyal. Gyurcsány Ferenc a rendőrségtől és a szaktárcától egy olyan program kidolgozását kérte, amely évi 2-300 lakás felépítését lehetővé teszi. A részletek kidolgozására akkor őszig adott időt. Idén 1,5 milliárd forintot szánnak az állomány eszközbeszerzésére és ennek fejlesztésére, a kistelepüléseken dolgozó körzeti megbízottak fizetésemelését tavasztól ígérte a kormányfő.

Olvasóink írták

 • 8. Traffic 2008. május 16. 22:19
  „Bingonak igaza van! Tűrhetetlen, hogy egy aluliskolázott körzerti megbízott többet keres, mint egy pedagógus, holott az oktatás az államnak a legtöbb hasznot hozza, a legjobb befektetés.”
 • 7. Kapuvári 2008. május 16. 20:44
  „Majd veszekednek is azokkal a kollegáikkal,akik nem kapnak emelést!ezzel megint romlik a morál!megcsináltad frank!”
 • 6. Bingo 2008. május 16. 20:21
  „Egy főiskolát végzett pedagógus jó ha 30 év munkaviszony után kap annyit, mint egy érettségizett rendőr. Szomorú hogy itt tartunk.”
 • 5. Kért Elek 2008. május 16. 08:58
  „Csak az a baj, hogy a körzeti megbízott nem mer ( tisztelet a kivételnek ) intézkedni a saját körzetében.”
 • 4. mtt 2008. május 16. 08:51
  „Csak el tudják majd költeni azt a rengeteg emelt pénzt! Szerintem kmb-s majdnem mindenhol van. POLGÁR BIZTOS LAKATLAN SZIGETEN ÉL. Csak az a baj, hogy létszámhiány miatt, nem mindig a saját falujában teljesít szolgálatot, hanem még 12-ben, ha úgy adódik. Lsd: Pannonhalmi rendőrörs.”
 • 3. nyugdíjas 2008. május 16. 06:29
  „Most derül ki, hogy ezeddig milyen méltánytalanul alacsony bérért dolgoztak a KMB-sek. De most aztán úri módon dőszölhetnek a nettó ~ 90-100 ezer forintos megemelt fizetésből.”
 • 2. egy 2008. május 15. 22:23
  „A körzeti megbízott - jobb esetben - a saját településén látja el a számára előírt feladatokat, és lehet hozzá fordulni, ha van valami baja az embernek, de nincs kedve a rendőrségre elmenni... Na, ezzel az a baj, hogy a létszám hiány miatt ezek a rendőrök más területre, esetleg településre vannak beosztva... Járőrködni... De nem ez lenne a fő feladata, hanem az, hogy mindig "kéznél legyen" a saját településén - körzetén - elsősorban az ott élő emberek számára...”
 • 1. polgár 2008. május 15. 21:39
  „Van ilyen hogy körzeti megbízott ? Még csak olvastam hogy újra lesznek de nem ismerek egyet sem...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Különleges füstszűrőt kapott a békéscsabai cserépgyár

Európában már használják, itthon elsőként a békéscsabai cserépgyárban üzemelnek be egy olyan… Tovább olvasom