Délmagyar logó

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Kábítószer-terjesztőket fogtak el

Egy 17 éves fiú is van azok között, akiket kábítószer terjesztésével gyanúsítanak. A rendőrök szerint a fiatalkorúak egyre inkább érintettek a kábítószerrel kapcsolatos ügyekben.
A napokban indított nyomozást kábítószerrel való visszaélés bűntette miatt a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság, mivel információik szerint a városban és néhány környező településen egy csoport rendszeresen értékesít – részben fiatalkorúaknak – kábítószert.
Babos László őrnagy, a bűnügyi osztály vezetője a Kisalföldnek elmondta: az ügyben egyelőre nyolc gyanúsított vált ismertté, akik közül többen elismerték, hogy fiatalkorúaknak adtak el kábítószert. A gyanúsítottak közül a rendőrség őrizetbe vette a 17 éves bezenyei V. Zs.-t, a 25 éves rajkai S. B.-t és a 27 éves bezenyei L. B.-t, akik a gyanú szerint elsősorban szórakozóhelyeken terjesztettek kábítószert.
A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak a tavalyi és az idei évben Mosonmagyaróváron, Rajkán és Bezenyén több alkalommal marihuánát és ecstasy tablettákat értékesítettek, illetve fogyasztottak. A további nyomozás feladata lesz a fogyasztók megtalálása.
Az osztályvezető kiemelte: korábbi hasonló ügyekben nem tapasztalták még, hogy a kábítószer értékesítéséhez fiatalkorút is felhasználtak volna. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság éppen ezért a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordít a kábítószerrel kapcsolatos ügyek felderítésére. Az elmúlt néhány évben számos ilyen ügyben folytattak nyomozást. Több alkalommal sikerült a terjesztőket adásvétel közben tetten érni. Esetenként több száz tablettát, vagy nagy mennyiségű, kábítószergyanús anyagot találtak a rendőrök a gyanúsítottaknál. A résztvevők száma rendkívül változatos, előfordult olyan eset is, amikor több mint húsz gyanúsítottja volt egy ügynek. Az elfogások a legkülönbözőbb helyeken történtek, például benzinkútnál, bevásárlóközpont közelében, oktatási intézmények mellett, vagy elhagyatott dűlőutakon.
A rendőrök jól ismerik már a kábítószer-terjesztők által kedvelt helyszíneket, ezért a folyamatos ellenőrzéseik során kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a területekre.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján egyre több a fiatalkorú kábítószerrel kapcsolatos ügyekben.
A rendőrök szerint a terjesztők jobban megtalálják a fiatalokat, akik könnyebben befolyásolhatók és fogékonyabbak erre. A tapasztalatok szerint mára a kábítószer megszerzése, birtoklása és fogyasztása rendkívül leegyszerűsödött, olyan élvezeti cikké vált szinte, mint a cigaretta vagy az alkohol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: Eddig Hibátlan az SVSE

Tovább olvasom