Délmagyar logó

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 1°C | 17°C Még több cikk.

Kábítószert szedhettek Cozma gyilkosai?

Kokaint fogyasztott Raffael Sándor és Németh Győző, mielőtt a gyilkosság helyszínére indultak - tudta meg a Blikk.
A lap szerint az osztrák hatóságok a két férfitól elfogásuk után vizeletmintát vettek, és a drogteszt eredményét elküldték a magyaroknak, ám az itthoni rendőrség erről nem beszél. Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy bizonyítékokról egyelőre nem kívánnak nyilatkozni. Kamarás Gábor, Raffael Sándor ügyvédje még nem kapta meg a szakértői véleményeket - olvasható a cikkben. Marian Cozmát, az MKB Veszprém kézilabdázóját február elején egy veszprémi lokálban megölték, két csapattársát súlyosan megsebesítették. Az ügy gyanúsítottjai közül két embert, Raffael Sándort és Németh Győzőt nem sokkal később Ausztriában fogták el.

Olvasóink írták

 • 15. kamera 2009. április 30. 09:56
  „kábtószert fogyasztottak ?

  Helyes az pont 5 év börtön !!!

  Ott meg majd kiderül a többi !!!!!!!!!”
 • 14. bo 2009. április 29. 18:13
  „Az is csak egy aljas rágalom a szegény becsületes adófizető állampolgárokat sújtó, népelnyomó erőszakszervezet részéről!!!!”
 • 13. Trandafir 2009. április 29. 12:32
  „biztosan véletlenül lőtték be magukat.Amúgy is Cozma családja kérjen tőlük bocsánatot.Meg persze fizessen kártérítést nekik.”
 • 12. dodó 2009. április 29. 11:50
  „"Az osztrák hatóságok a két cigánytól elfogásuk után vizeletmintát vettek, és a drogteszt eredményét elküldték a magyaroknak, ám a bűnpártoló ÁVH egyszerűen elhallgatta. (!!!) Persze az is lehet, hogy a náluk ismeretlen bodzaszörp összetevőit nézték kokainnyomoknak.
  Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy "bizonyítékokról egyelőre nem kívánnak nyilatkozni".”
 • 11. flexsnake 2009. április 29. 11:44
  „De a kábítószert sem szedik kedves újságíró hanem fogyasztják. A bodzát szedik a kokaint fogyasztják...”
 • 10. Logaritmus 2009. április 29. 11:26
  „Könyörögve kérek mindenkit, hogy amihez nem ért, arról inkább olvasson mielőtt butaságot beszélne. Nem értek a kőműves munkákhoz, ezért tisztelettel nézek a kőműves munkájára és szaktudására, nem okoskodok. Tehát itt a Btk-ból az idevágó rész:

  "A kóros elmeállapot
  24. § (1) Nem büntethető, aki a cselekményt az elmeműködés olyan kóros állapotában - így különösen elmebetegségben, gyengeelméjűségben, szellemi leépülésben, tudatzavarban vagy személyiségzavarban - követi el, amely képtelenné teszi a cselekmény következményeinek felismerésére vagy arra, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.
  (2) A büntetés korlátlanul enyhíthető, ha az elmeműködés kóros állapota az elkövetőt korlátozza a cselekmény következményeinek felismerésében vagy abban, hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.
  25. § A 24. § rendelkezései nem alkalmazhatók arra, aki a cselekményt ÖNHIBÁJÁBÓL eredő ittas VAGY BÓDULT állapotban követi el."

  Ha ezek kokaint szívtak az nemhogy nem lesz enyhítő körülmény, hanem a bírói gyakorlatnak megfelelően még keményebb büntetést is fognak kapni.”
 • 9. sőndör 2009. április 29. 10:44
  „súlyosbitó! Olyan mintha ittasan közúti szerencsétlenséget okozott volna. Lecsukni és eldobni a kucsot !!!”
 • 8. jozicsenko 2009. április 29. 09:37
  „ez most sulyosbito vagy enyhito korulmeny?”
 • 7. IVY 2009. április 29. 09:31
  „Kívánom, hogy soha nem kapják fel és adják fel a "nagy fekete kocsi" vezetőjét.”
 • 6. M_R 2009. április 29. 09:02
  „Aki valaha járt bötönlátogatáson, az saját szemével láthatja a "hivatalosan" tagadott tényt: az erőszakos cselekményekért (rablás, gyilkosság, nemi erőszak) lecsukottak közel 80%-a tücsök... A lopások, gazázdaság esetén ez szinte 100%. Persze ezt kimondani tilos - lásd miskolci rendőrkapitány esete. (Moderálva)”
 • 5. Odin 2009. április 29. 08:45
  „Nehogy már az jöjjön ki belőle,hogy szegény bodzatermesztő nem tudta,hogy mit csinál azt leül 30évet és röhög a markába,mert a börtönben is fenyíti a drappokat és aranyélete lesz bent....”
 • 4. savos 2009. április 29. 08:33
  „Bűncselekménynekszámít-e, ha bodzából állítunk elő kokaint?”
 • 3. flexsnake 2009. április 29. 08:24
  „2. persze meg a rózsaszín elefántok amik tudnak repülni....”
 • 2. cyt 2009. április 29. 08:03
  „A mai "maffiózók" és "gang bűnötők" szinte bizonyos, hogy rendszeres drog fogyasztók. A mai magyar bűnüldözés azonban évtizedekkel elmarad - ebben a tekintetben - a mai nyugati bűnüldözés mögött. Valószínűleg "érdekeltség" miatt. Ma már egy közönséges "erőszakos" cselekmény után is rutinszerűen KELLENE drog tesztet csinálni. GARANTÁLOM, hogy TÖBB esetben lenne pozitív a teszt eredménye, mint az alkohol teszt eredménye. Csakhát a "drog-világ" sokkal de sokkal sötétebb (és erősebb és kiterjedtebb), mint az "alkohol-lobby".”
 • 1. Tapmancs 2009. április 29. 07:36
  „Gondolom itthon majd enyhítő körülményként értékelik, hiszen "nem tudták mit tesznek".”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenhet a magyar tévécsatornák száma

A Világgazdaság cikke szerint rövid távon a gazdasági válság okozhat gondot. Tovább olvasom