Délmagyar logó

2018. 12. 17. hétfő - Lázár, Olimpia -10°C | 1°C Még több cikk.

Kaland az élet

Jeles és ismert Csongrád megyei személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, s azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Most Molnár Amália gyermekorvos (képünkön) árulja el, mivel tölti szabadidejét.
Molnár Amália gyermekorvos
– Kaland az élet – mondja Molnár Amália, akit Szeged-szerte Málcsi néniként ismernek. A gyermekgyógyász a nyolcadik ikszen is túljutott már, de még mindig gyors, és sokan számíthatnak segítségére.

– Az öregség nem betegség. Hasznosítani kell magunkat a környezetünk számára. Például meghallgatunk másokat, s nem azzal válaszolunk, hogy rázúdítjuk a saját bajainkat – avat be életstratégiája lényegébe Málcsi néni.

– A hétvége a szombati nagytakarítással kezdődik. Aztán keresztelésre előkészítő tanfolyamot tartok.

Megszereztem a hittudományi főiskolai diplomát, mikor nyugdíjba vonultam – fűzi hozzá magyarázatul. – Vasárnap reggel elmegyek a misére – mesél tovább. Ünnepi ebédre mindig meghív a húgom. Az ő gyerekei és unokái körében gazdag családi életet élek. Sokat foglalkozom a nyugdíjasokkal, mentálhigienes végzettségem is van. De nem csak ezért vezetem szívesen az Őszikék nyugdíjas klubot. Tarjánban a lakótelepi plébánián is részt veszek a nyugdíjasok életének szervezésében, a Máltai szeretetszolgálatnál betegeket látogatok, gyerekeket táboroztattam. Empátiát érzek a szenvedő emberek iránt. Ebben is Francois Mauriac vezet: „Hiszem, hogy az életnek értelme, iránya és értéke van; hogy nincs elveszett szenvedés, hogy minden könnycsepp, minden vércsepp számít, s hogy a világ titkát szent János szavában lehet megtalálni: szeretet az Isten."

Molnár Amália programajánlata: ha szép az idő, séta a szabadban, vasárnap hattól Mozart- koncert az SZTE aulában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a hétvégi kampánycsenddel?

Tovább olvasom