Délmagyar logó

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 21°C | 30°C Még több cikk.

Kampány nyolcvan nap alatt

Egy hónappal rövidebb lesz idén a választási kampány, mint négy évvel ezelőtt volt: nyolcvan napig tart.
Egy hónappal rövidebb lesz idén a választási kampány, mint négy évvel ezelőtt volt: nyolcvan napig tart. Pontosabban a 80. nap már a kampánycsendé lesz. Az addig hátralevő időszakra érvényes a Kisalföld Választási Etikai Kódexe.

Törekvésünk az, hogy az olvasó lapunkból megtudjon minden lényeges információt a szavazás jelentőségéről, lebonyolításának módjáról és a programokról.

A Kisalföld minden politikai szervezetnek és személynek egyenlő esélyt kínál. Cikkeiben a tárgyszerűségre törekszik, s ezt várja a megnyilatkozó politikusoktól is. Nem ad teret olyan megnyilatkozásoknak, amelyek a vetélytárs személyét minősítik. A programokra, elképzelésekre vagyunk kíváncsiak.

A kampány időszakában lapunk nem közöl pártpolitikai töltetű olvasói levelet és SMS-t a napi rovataiban. Nem akarjuk ugyanis, hogy a pártok és politikusaik olvasói vélemény mögé bújva próbálják meg befolyásolni a közvéleményt. Ugyanakkor ha egy-egy témáról sok SMS, levél érkezik hozzánk, összeállítást készítünk, melyben helyet adunk minden egymástól eltérő álláspontnak.

Az országos híreket, tudósításokat ezután is a lap 4. oldalán közöljük, a Magyar Távirati Iroda cikkei alapján. A megyei jelentőségű tudósítások az újság első három oldalán kapnak helyet, a helyi hírek pedig az adott regionális oldalon (5–6–7.).

A Kisalföld vállalja, hogy tudósít: minden jelölt bemutatkozó tájékoztatójáról; országos pártelnök vagy listavezető megyénkben tett látogatásáról, s vele rövid interjút készít; a pártok megyei kampánynyitó rendezvényéről (a Kisalföld számára egy szervezetnek minősülnek a közös listát állító pártok); hetente minden párt egy-egy megyei rendezvényéről (a párt választja ki); minden, szavazólapra felkerült független jelölt egy-egy rendezvényéről.

Lapunk tervei szerint három választási mellékletet is megjelentet: a megyei listát állító pártok rövid programjáról; az egyéni jelöltek programjáról; a második fordulóra állva maradt jelöltek kerekasztal-beszélgetéseiről.

Mindezeken túl a Kisalföld a történések hírértéke alapján közöl választással kapcsolatos információkat a pártatlanság elvének betartásával. Ez vonatkozik olyan közéleti eseményekre is, amelyek nem részei a kampánynak, de szereplői indulnak a választáson. Bármely témáról is legyen szó, ha valakinek olyan a munkaköre, beosztása, hogy megszólalása, szereplése a lapban szükséges és indokolt, azt nem akadályozhatja meg képviselő-jelöltsége.

A Kisalföld a vállalt kötelezettségein túlmenő igények kielégítésére, közlemények és nyilatkozatok megjelentetésére csak fizetett hirdetések formájában ad teret. Azoknál minden esetben elhelyezzük a „Politikai hirdetés" feliratot. A politikai hirdetés tartalmáért a Kisalföld nem vállal felelősséget, és a hirdetésben leírtakra csak hirdetés útján közöl választ.
A Kisalföld Választási Etikai Kódexe letölthető a www.kisalfold.hu internetes címről. Annak írásos formáját eljuttatja a négy parlamenti párt megyei szervezetének. Szerkesztőségünk várja továbbá a választáson indulni kívánó többi párt jelentkezését (96/504-446, 30/9694-693, voks@lapcom.hu).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a családi pótlék szabálylai

Januártól a babakötvény mellett számos, a családtámogatási rendszert érintő változás lépett életbe. Tovább olvasom