Délmagyar logó

2019. 01. 18. péntek - Piroska 2°C | 7°C Még több cikk.

Kárpát-medencei matematikusok Szegeden

Szegeden rendezik március közepén a nemzetközi magyar matematikaversenyt. Ezen a Kárpát-medence legjobb középiskolás matematikusai vehetnek részt.
A szegedi Radnóti Miklós gimnáziumban rendezik március 14–18. között a nemzetközi magyar matematikaversenyt. A magyar nyelvű matematikaoktatás legátfogóbb középiskolai versenyét először tizenhat éve szervezték meg. Ezeken mintegy háromszáz diák és tanár szokott részt venni, a különböző matematika versenyeken legeredményesebben szereplő iskolák tanulói. A környező országok mindegyikében válogatóversenyt rendeznek, így a Kárpát-medence matematikából legkiválóbb diákjai mérik össze tudásukat.

A négynapos verseny idején a tanulók nemcsak a dolgozatot írják meg, hanem megismerkednek Szeged nevezetességeivel is. Mivel a versenyzők csak az utazást finanszírozzák, a Radnóti gimnáziumnak kell biztosítani a szállás, az étkezés és a programok költségeit. A teljes költségvetés több mint hatmillió forint. Mivel az intézménynek nincs lehetősége komoly saját bevétel előteremtésére, támogatók segítségére számít. Az iskola a Radnóti Oktatási Alapítvány számlaszámára – 10200201-28611417-00000000 – tud fogadni pénztámogatást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy módosító: mind elutasítva

A megyei közgyqlés ma minden bi- zonnyal elfogadja a 2007-es költség- vetést. ElQtte azonban a… Tovább olvasom