Délmagyar logó

2018. 12. 18. kedd - Auguszta -7°C | 2°C Még több cikk.

Kárt okoz a víz és a bomba

A világháborús lövedékkel járó felfordulást viszonylag kis költséggel megúszták a környéken működő intézmények és a kitelepítésben résztvevő szervezetek.
Körülbelül ezer embert kellett etetni és itatni a befogadóhelyeken, a költségeket azonban majd csak utólag számolják el, és az állam valószínűleg az önkormányzati vis maior alapból téríti azokat meg - mondta a lapnak Bánsághi Tamás, Ferencváros alpolgármestere.

A Magyar Vöröskereszt 2-300 ezer forintot költött, az övezetben működő üzleteknek, boltoknak is párszáz ezer forintos kára keletkezhetett, ugyanakkor a Ferencvárosi Tűzőrségnek vagy a polgárőrség 116 fős önkéntes csapatának nem került plusz pénzébe a kitelepítés.

Az áradások okozta károk és a megelőzés viszont sokba kerül az önkormányzatoknak. A Hernád fogságába esett Hernádszentandrásnak - a fertőtlenítés nélkül - eddig több mint félmillió forintjába került az árvíz, de a határában vetett kalászosokban keletkezett kár több tízmillió forint is lehet.

Vásárosnamény árvízvédelmi költségei már a 20 millió forintot is elérték, az önkormányzat e nélkül is 200 milliós hiánnyal gazdálkodik. Az ország vis maior kerete idén 1,2 milliárd forint, ez szolgál a rendkívüli helyzeteknél felmerült költségek fedezetére.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Műgyűjtők Éjszakája július utolsó napján

Kilencedik alkalommal rendezik meg a Műgyűjtők Éjszakáját július 31-én Budapesten. A program ezúttal… Tovább olvasom