Délmagyar logó

2019. 04. 18. csütörtök - Andrea, Ilma Még több cikk.

Katonai csapatszállító kényszerleszállása Ferihegyen

Romániából tartott Angliába az az angol katonai csapatszállító gép, amely a gép jégtelenítő rendszerének hibajelzése miatt kénytelen volt megszakítani útját Ferihegyen; a C-130-as gép biztonságosan földet ért - tájékoztatta a Budapest Airport szóvivője és a Honvédelmi Minisztérium médiaosztálya.
A gépen, amely a tervek szerint csak átrepült volna Magyarország fölött, 12 fős személyzet tartózkodott. A pilóta úgynevezett technikai leszállást hajtott végre, mert az elsődleges információk szerint a gép jégtelenítő rendszere hibát jelzett - mondta el a távirati irodának a Budapest Airport szóvivője, Szollár Domokos.

A Honvédelmi Minisztérium médiaosztályán az MTI érdeklődésére elmondták, hogy az angol repülőgép Romániából tartott Angliába. Amikor a román légtérben eljegesedést észleltek, leadták a vészjelet, majd biztonságosan landoltak Ferihegyen.

A közlekedésbiztonsági szervezet független szakértőkből álló csoportja vizsgálja meg a meghibásodás okát - tették hozzá.

A repülőgép rendelkezett minden szükséges engedéllyel az átrepüléshez - közölték.

A C-130 Herculest több mint 60 országban használják. A repülőgép - típustó függően - 15-20 ezer kilogramm terhet tud szállítani, hatótávolsága meghaladja háromezer kilométert.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A pajzsmirigy alulműködése

HÁZIORVOSLÁS - Nincs olyan szervünk, melynek működését ne befolyásolnák a pajzsmirigy által termelt… Tovább olvasom