Délmagyar logó

2018. 12. 16. vasárnap - Etelka, Aletta -4°C | 0°C Még több cikk.

Kedd éjfélig még felmondható a kötelező

Nem november utolsó, hanem december első napjának utolsó percéig mondható fel a kötelező gépjármű felelősségbiztosítás (kgfb), hívja fel az érintettek figyelmét több internetes alkusz cég is közleményében.
A kgfb-t ugyanúgy lehet felmondani, mint a többi biztosítást: az évfordulót megelőző 30. nap vége a határidő. Miután december 31 napos, a kgfb forduló napja pedig az év utolsó napja, így lesz felmondás végső ideje december 1.

A meglévő biztosítást tehát kedd éjfélig lehet felmondani, de a felmondásnak addig meg is kell érkeznie a biztosítóhoz. Az internetes alkuszok ezért korábbi időpontot adnak meg a felmondásra ügyfeleiknek azért, hogy még továbbítani tudják azokat a biztosítóknak.

A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. kedd estig fogadja el a felmondásokat, míg a biztositas.hu hétfő délig fogadta el ezeket: az ügyfelek még a nap folyamán e-mailt kapnak, benne a felmondó nyilatkozattal és azzal a biztosítói fax-számmal, amelyre azt el kell küldeniük. Az alkusz azt javasolja, hogy a későbbi viták elkerülése érdekében a fax-visszaigazolást mindenki őrizze meg. A faxot elég kedd éjfélig eljuttatni a biztosítóhoz, de senki ne várjon az utolsó percig, mert egy esetleges technikai hibának ő issza meg a levét - közölte az alkusz.

A netrisk.hu hétfő éjfélig fogad el felmondást. Mindhárom alkusz felhívja azonban a figyelmet arra, hogy az új kgfb szerződést elég december utolsó napjáig megkötni.

A netrisk.hu adatai szerint az idei kampány sorrendje november végén változatlan: az Aegon szerezte a legtöbb új ügyfelet, de az elvesztett és szerzett ügyfelek szaldója az Uniqa-nál a legjobb. Ezt a biztosítót követi az Aegon és a Genertel. Legtöbb ügyfelet a Wabard és a Groupama-Garancia veszítette. A Wabard a felügyelet határozata miatt csak a meglévő ügyfeleivel köthet kgfb szerződéseket a jövő évre.

Az MTI által a felmondásról hétfő délután megkérdezett biztosítók közül a Generali-Providencia a postai levélben történő felmondást már nem javasolta, mivel nem biztos, hogy megérkezik kedd éjfélig. A fiókokban kedden zárásig, faxon pedig éjfélig intézhető el a felmondás.

Az Uniqa nem életbiztosítással foglalkozó igazgatósági tagja Ertl Pál azt válaszolta, hogy nem csak faxon, hanem e-mailben is elfogadják a felmondást kedd éjfélig.

Ugyanezt a két eszközt - a faxot valamint az e-mailt - és határidőt nevezte meg az Allianz Biztosító is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás: több lakást le kell bontani Nagykanizsán

Nagykanizsán több lakást is le kell bontani, mert életveszélyessé vált, miután szombat este… Tovább olvasom